Politika

Orbán döntött a ballagásokról és a pótérettségi vizsgákról

nyugatifeny.hu

Mindkettőt meg lehet tartani.






Kedd éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely szerint az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól. Az idén

május 25-e után az épületükön kívüli területeken szervezhetnek ballagásokat az iskolák.

 

A ballagáson a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Annyi a megkötés, hogy ők az iskola zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

 

A ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről, arról, hogy egy ballagó hány embert hívhat meg a szabadtéri ünnepségre az iskola igazgatója dönt.

 

A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői kötelesek maszkot viselni.

 






Ez alól kivétel:

  • a hatodik életévét be nem töltött kiskorú,
  • az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő,
  • a ballagó és a ballagáson fellépő.

 

Emellett a kormány döntött arról is, hogy az idén érettségiző középiskolás diákoknak

szóbeli pótlóvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán nekik fel nem róható okból távol maradtak.

 

A diákoknak az iskola igazgatójától kell kérelmezniük, hogy engedélyezze számukra a szóbeli pótlóvizsgát. Az ehhez szükséges engedélyt legkésőbb május 28-án 16 óráig elektronikus úton el kell küldeni.

 

Az igazgató döntéséről legkésőbb június 1-jéig elektronikus úton értesíti a vizsgázót, valamint – ha emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt. A módosítás érinti a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendeletet is, mert „a szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható”.

(24.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top