Politika

Újabb lépés az EU-ból kifelé: Orbán már nyíltan az Unió ellen lázítja a V4-eket

nyugatifeny.hu

Miben mesterkedik?






“A visegrádi országok (V4) látványos megkülönböztetést szenvednek el az Európai Unióban, és ha nem lépnek fel erőteljesebben és közösen, ez a helyzet nem is fog változni”

– hazudta Orbán Viktor kedden egy Mikuláš Dzurindának, Szlovákia korábbi miniszterelnökének írt levelében, melyet az MTI idéz.

 

Orbán Viktor írásában arra válaszolt, hogy Mikulás Dzurinda elveti a magyar miniszterelnök ábrándját, miszerint a V4-országok törekedjenek arra, hogy a német-francia tengelyen forgó Európai Uniót német-francia-V4 hárompilléres erőközponttá alakítsák.

 

“Ez nyilván csak a V4-ek lengyel vezetésével képzelhető el, de Mikuláš nem ezzel indokolja az elutasítását. Elmélete szerint javaslatom csak az Európai Unió belső széttagoltságát erősítené, nem egyesíti, hanem szétszedi azt”

– siránkozik levelében Orbán.

“Tény, hogy a V4 országainak nem sikerült elérniük érdekeik megfelelő érvényesítését az unió keretén belül. Tény, hogy mi, közép-európaiak látványos megkülönböztetést szenvedünk el. Azt állítom, ha nem lépünk föl erőteljesebben és közösen, ez a helyzet nem is fog változni”






– lázított a minket eurómilliárdokkal támogató Európai Unió ellen Felcsút szülötte.

“Kedves Mikuláš, nem kellene végre a nyugatiakkal egyenrangú tagállamként viselkednünk? Nem jött még el az ideje, hogy megszervezzük magunkat, és kiálljunk az érdekeink mellett? Miért maradnánk továbbra is az EU balekjai? A szlovákok és a magyarok ennél többet érdemelnek”

– hergelt Orbán.

 

A miniszterelnök korábban már hat alkalommal jelentkezett európai közéleti témákban Szamizdat című, válaszjellegű írásokkal – emlékeztet az állami propagandahivatal, az MTI.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top