Politika

Szijjártó úgy tudja, nevetséges őt úgy beállítani, mint akire a korrupció árnyéka akárcsak rávetülhetne

nyugatifeny.hu

Hiszen mindenki tisztában van vele, hogy gazdag családból származik.






A Párizsban tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden interjút adott az AFP hírügynökségnek azzal kapcsolatban, hogy Magyarország a közelmúltban több olyan EU-s közös külpolitikai nyilatkozatokat is megvétózott, amelyekben többek között elítélték volna Kínát vagy Oroszországot, illetve legutóbb az EU Izraellel és Palesztinával kapcsolatos állásfoglalását is.

 

A külügyminiszter elmondta, úgy véli, minden országnak jogában áll élni a vétóval, és Magyarország feleslegesnek tartotta például Kína esetében, hogy egy újabb állásfoglalást adjanak ki a hongkongi szabadságjogok eltiprása miatt.

 

Szijjártó úgy vélte,

kevesebb ítélkezésre, kioktatásra, kritikára, beavatkozásra és több pragmatikus együttműködésre lenne szükség, így az EU is erősebb lehetne.

Nyilatkozatában Szijjártó az EU vakcinabeszerzését is kritizálta. Szerinte ugyanis a nyugati országok kettős mércét alkalmaznak az oltóanyagok esetében. Mint mondta: a magyar hatóságok és szakértők úgy engedélyezték a kínai és az orosz vakcinákat, hogy használatuk semmiféle hazardírozást nem jelentett.

 

Az AFP megjegyezte, az EU-ban lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben, több mint 29 ezren a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Ugyanakkor többek között a keleti vakcináknak is köszönhetően itt halad az egyik leggyorsabban is az immunizáció, hiszen már közel ötmillióan kapták meg legalávv a védőoltás első dózisát.

 






Szijjártó ezzel kapcsolatban megjegyezte, a többi ország “hatalmas hibát” vétett, amikor a vakcinák között “geopolitikai és ideológiai alapon” válogatott

 

Az AFP a tavalyi horvátországi jachtos nyaralásáról is szerette volna kérdezni a magyar külügyminisztert, Szijjártó azonban nem szeretett volna ezzel kapcsolatban nyilatkozni, mondván, azt magánügynek tekinti.

“Egyszerűen nevetségesnek tartom azt, hogy a korrupciónak akár az árnyéka is rám vetüljön.

 

Magyarországon ugyanis mindenki tudja, hogy egy viszonylag gazdag családból származom köszönhetően a szüleimnek, akik sikeres vállalkozók”

– jelentette ki Szijjártó Péter, aki már korábban is a szüleitől kapott támogatással magyarázta a vagyonosodását.

(AFP/444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top