Politika

Brutális szlovák kioktatást kapott Orbán! A fideszes sajtó igyekszik titkolni!

Pestibulvar.hu

Valószínűleg már megbánta Orbán Viktor, hogy egy Nyugat-Európát ostorozó levelet írt Mikuláš Dzurindának. A volt szlovák kormányfőtől kapott válaszban ugyanis csupa olyasmi volt, amit azóta is titkolni próbál a fideszes sajtó.

 






Orbán Viktor a volt szlovák kormányfőnek írt levelében ténynek nevezte, hogy a V4-es országokat hátrányosan megkülönböztetik az Európai Unióban, majd írását egy kérdéssel zárta: „Kedves Mikuláš, nem kellene végre a nyugatiakkal egyenrangú tagállamként viselkednünk?” Mikuláš Dzurinda reagált, de

AZ ORBÁNNAK CÍMZETT VÁLASZT A FIDESZES SAJTÓ IGYEKSZIK ELTITKOLNI!

 

Nálunk is csak a 24.hu szúrta ki, hogy a Paraméter megírta:  Dzurinda a Central European Affairs Magazine-nak adott interjúja szerint: teljesen felesleges újabb hatalmi gócokat teremteni az unióban. „Nem rivalizálni kell a német-francia együttműködéssel, mert ez a két ország cipeli a vállán a legnagyobb felelősséget a kontinensen” – jelentette ki a volt szlovák kormányfő, hozzátéve:

ORBÁN VIKTOR ELKÉPZELÉSE „TELJESEN IRREÁLISNAK ÉS KÁROSNAK TŰNIK”.

 






Azzal ugyanis az Európai Unió szétaprózódna, ami „az EU végének kezdetét” jelentené. Az ötlet Dzurindát az orosz és kínai érdekekre, nevezetesen az Európai Unió „megbénítására és leépítésére”emlékezteti.

A volt szlovák miniszterelnök azt is kijelentette:

ORBÁN HAMISAN ÁLLÍTJA, HOGY AZ UNIÓS TAGSÁG HÁTRÁNYOS ÉS VESZTESÉGES MAGYARORSZÁGNAK ÉS SZLOVÁKIÁNAK!

 

A Paraméter megkérdezte Dudás Tamás közgazdászt, a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem oktatóját is, aki szerint óvatosan kellene kezelni azt az érvet, hogy a gazdag Nyugat kihasználja a szegény Keletet, mert a nagy külföldi cégek munkahelyeket teremtettek, nőtt a GDP, az export, az adóbevételek. A szakember úgy véli: valójában nem az a gond, hogy diszkriminálnak bennünket, hanem az, hogy nem vagyunk versenyképesek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top