Politika

Letaglózó valóság – Újabb negatív győzelmet aratott az Orbán-kormány!

Fotó: MTI

Hiába a hazug kormánypropaganda arról, milyen sikeresen kezelték a járvány következtében bekövetkezett negatív gazdaság hatásokat, a valóság kíméletlenül újból és újból ráébreszt bennünket, hogy Orbánék képtelenek megbirkózni a feladattal!





ENNEK PEDIG MI MAGYAROK VAGYUNK A KÁROSULTJAI!

 

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke hívta fel arra a figyelmet, hogy ismét egy nem kívánatos elsőséget szereztünk az Európai Unióban:

ÁPRILISBAN MAGYARORSZÁGON VOLT A LEGMAGASABB AZ INFLÁCIÓ AZ UNIÓ 27 TAGÁLLAMA KÖZÜL.

 

Míg korábban a Fidesz-kormány 3 százalékos inflációval kalkulált az idei nyugdíjemelésnél, addig az egészen 5,2 százalékig kúszott fel.

 

Ráadásul Orbánék nemet mondtak a minimálbér adómentességére, a megfelelő nyugdíjkiigazításra és a családtámogatások növelésére is, ezek pedig közvetlen segítséget nyújtottak volna a lakosságnak!

“A Fidesz képtelen kezelni a megélhetési válságot, nem képes átlépni saját önző érdekein” – írja bejegyzésében Tóth, majd hozzáteszi, hogy “pedig van pénz a kasszában, kellő mennyiségben mindenre. De a Fidesz csak alibikormányzást folytat, és sikerpropagandára költi mindannyiunk pénzét!

 






Az MSZP arra is javaslatot tesz, hogy csökkentsék az ÁFA mértékét az élelmiszerek esetében, kerüljön minden élelmiszer kedvezményes 18 százalékos kulcs alá, míg az alapvető élelmiszerek pedig 5 százalékos kulcs alá!

 

Az ellenzéki párt mindemellett azt a korábbi javaslatát is fenntartja, hogy adjanak legalább 80 százalékos bértámogatást a dolgozóknak és az egyéni vállalkozóknak, valamint, hogy a munkájukat vesztettek a mostani 3 hónap helyett legalább havi nettó 100 ezer forintot kapjanak 9 hónapig, a vállalkozóknak pedig hitel helyett a járvány előtti bevételük 80 százalékát biztosítsák.

 

Tóth szerint nemcsak ezekre áll rendelkezésre elegendő forrás, de a GYES, a GYET és a családi pótlék megduplázását, a minimálnyugdíj radikális megemelését is véghez lehetne vinni, ha Orbánék végre rászánnák magukat, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a magyaroknak, illetve adómentessé lehetne tenni a minimálbért és az alacsony fizetéseket adójóváírással fel lehetne zárkóztatni!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top