Politika

Döbbenetes tények szivárogtak ki: Orbán a saját szavazóit is becsapta

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Orbán uralkodásának eddigi 11 éve az ellenségkép gyártáson és gyűlöletkampányokan alapult. Ennek klasszikus példája a “migráns” kampány volt, amiben teljesen egybemosta a menekült, a bevándorló és az illegális bevándorló fogalmát. A most napvilágot látott tények alapján pedig az látszik, hogy saját szavazótáborát is becsapta.

 






Orbán eljátszotta, hogy ő a legnagyobb harcosa az illegális migrációnak az EU-n belül, ezt bizonyítandó kerítést húzott fel az ország déli határára, amely ugyan látványos, de semmit nem érne önmagában azon diplomáciai folyamatok nélkül, amit az EU végez a háttérben. Az EU három folyamatot indított el az illegális migráció visszaszorítására, illetve az illegális bevándorlók visszaküldésének megkönnyítésére. Csakhogy, Szijjártó kijelentette

“EGÉSZEN BIZTOSAK LEHETNEK BENNE, HOGY MI NEM FOGJUK A NEVÜNKET ADNI EHHEZ A MEGÁLLAPODÁSHOZ”.

 

A három folyamat, amit nem támogatnak Orbánék:

  • az uniós kékkártya-rendszer, amely legális, munkavállalási célú bevándorlási lehetőséget teremt a magasan képzett szakemberek számára,
  • az EU és 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni közötti együttműködési szerződés, mely lehetővé teszi az illegálisan Európában tartózkodók hazatoloncolását, illetve az embercsempészek elleni közös fellépést,
  • a munkavállalási célú bevándorlás szabályozottabbá tétele.

 






Ebből a folyamatból a másodikkal kapcsolatban, amely az afrikai illegális bevándorlást szorítaná vissza jelentette ki Szijjártó, hogy nem fogják támogatni. E mellett Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy ezt a dokumentumot a hatályba lépés előtt minden tagállamnak ratifikálnia kelljen, ezzel tudnák elérni, hogy a Fidesz 2/3-os többsége a magyar parlamentben újra megakadályozza az EU egyik legfontosabb tervét.

Figyelmébe ajánljuk a Fidesz szavazóinak, hogy tegyék fel maguknak a kérdést, ezzel vajon Orbán akadályozza, vagy segíti további afrikai illegális bevándorló az EU-ba való érkezését?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top