Politika

Felháborító dologra derült fény – Ezzel megint csak a kiváltságosok járnak jól!

Pestibulvar.hu

Az elmúlt tizenegy év kicsit megedzette a társadalmat, így kevésbé vagyunk már érzékenyek arra, ha egy beruházás költsége a duplájára vagy triplájára emelkedik.

 






Ezzel pedig a kormány is tisztában van, így szemrebbenés nélkül használják ki a lehetőséget arra, hogy milliárdokkal gazdagítsák a hozzájuk közel álló vállalkozásokat!

 

K-monitor hívta fel arra most a figyelmet, hogy a Magyar Állami Operaház korszerűsítését eredetileg 9,2 milliárd forintra becsülték, melyet végül 2017-ben a Paár Attila-féle West Hungária Bau (WHB) nyert el, a szerződés akkor már 14 milliárd forintról szólt.

 






A cég korábban Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelt. A WHB vásárolta fel a közvilágítási tenderekkel kitömött Eliost, később pedig a WHB egyik leánycégében, a WHB Ingatlan Kft-ben egy rövid időre feltűnt tulajdonosként Tiborcz, majd a részesedését eladta egy Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek – közölte a 444.hu.

Az szerződésben megkötött árat végül egyszer meg kellett emelni, így az 14 milliárdról 21,6 milliárdra nőtt, majd most pénteken a közbeszerzési közleményben megjelent, hogy újból drágul a projekt, így az már 27,5 milliárdba kerül az adófizetőknek.

TEHÁT AZ EREDETILEG BECSÜLT ÁR MÁR A TRIPLÁJÁRA EMELKEDETT,

a felújítás pedig még nincs befejezve, annak határidejét kitolták 2022. február 15-re.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top