Politika

Falus Ferencnél betelt a pohár – Nagyon felháborította a kormány döntése!

Forrás: Illyés Tibor / MTI/MTVA

A volt országos tiszti főorvost felháborította, amit Orbán Viktor a Kossuth Rádióban nyilatkozott. Az üggyel kapcsolatban pedig nyíltan elmondta a véleményét!

 






Falus Ferenc a Klubrádiónak adott nyilatkozatot azután, hogy a miniszterelnök bejelentette a kormány döntését, miszerint Magyarország nem kíván részt venni a következő közös uniós Pfizer vakcinabeszerzésben.

 

Falus szerint az új szerződés, melyet az EU köt a gyártóval, már a továbbfejlesztett vakcinákra vonatkozik, amelyek nagyobb védelmet biztosítanak a vírusmutánsok ellen. Az, hogy ebből a magyar kormány kivonja magát, a volt tiszti főorvos szerint

“SÉRTI AZ EGÉSZSÉGHEZ VALÓ JOGAINKAT”.

 

Orbán a döntést azzal indokolta, hogy a jövő év második feléig van elegendő vakcina az országban.

Ráadásul míg a kormány, egyértelműen a keleti vakcinákat részesíti előnyben, addig Falus Ferenc elmondta, hogy szerinte a továbbfejlesztett Pfizer az eddig leghatékonyabb oltóanyag, ha pedig “erről lemondunk, azzal azt kockáztatjuk, hogy vagy lemaradunk az eddig leghatékonyabbnak bizonyuló oltóanyagról, vagy lényegesen drágábban tudjuk majd csak megvenni” – írta az interjú alapján a 24.hu.

“HA VAN JOBB OLTÓANYAG, ÉS RÁADÁSUL AZ A JOBB OLTÓANYAG OLCSÓBB ÉS HOZZÁFÉRHETŐ, AKKOR MIÉRT KELL NEKÜNK VÁLASZTÉKBŐVÍTÉS CÍMÉN MÁS OLTÓANYAGOKAT BESZEREZNI?”

– teszi fel a kérdést Falus.






 

A volt országos tiszti főorvos is bízik abban, hogy jövőre megkezdheti működését a hazai vakcinagyár Debrecenben, és abban is, hogy az ott készülő oltóanyagok hatékonyak lesznek, de szerinte erre nem lehet alapozni, nem lehetünk biztosak a sikerben, és úgy véli: “illúzió, hogy Magyarország teljesen önellátóvá tudna válni”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top