Politika

Orbán Viktor elárulta, miről tárgyaltak Brüsszelben az Európai Unió vezetői (+videó)

nyugatifeny.hu

Kiderült, hogy hónapokkal az EU előtt járunk.






Orbán Viktor is részt vett az EU vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóján.

 

Hétfőn már megosztott ezzel kapcsolatban egy videót közösségi oldalán, amelyben úgy fogalmazott:

 

“Mi ahhoz az országcsoporthoz tartozunk, akiknek az a véleménye, hogy a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük. Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel, meg a családokkal fizettetnék meg.

Ez akár 20.000 forintig is felmehetne egy átlagos magyar család esetén. Mi ezt nem tudjuk elfogadni. Mi azt a megoldást támogatjuk, ami a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit. A csata elején vagyunk, remélem Magyarországnak sikerül érvényesíteni az az érdekeit.”

 

Kedden újabb videóval jelentkezett Brüsszelből a miniszterelnök, amelyben korábbi álláspontját nyomatékosította. Közölte, hogy a klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett azoknak kell megfizetni, akik í klímát rombolják, azaz a nagy cégeknek.

 





Mivel a csúcson a járvány elleni védekezés is téma volt, erről is szólt néhány szót, hangsúlyozva, hogy oltások terén

Magyarország hónapokkal az Európai Unió előtt jár.

 

A migráció kérdésével kapcsolatban úgy fogalmazott:

“Jövő hónapban ezt kellő mélységben és a döntések reményével fogjuk kitárgyalni. Persze Magyarország továbbra sem fogja elfogadni, hogy mi vegyük át az illegálisan ide érkezett és beengedett migránsokat.”

 

Az Európai Uniós tagállamainak vezetői a csúcson megerősítették a klímavédelemmel összefüggő, nagyratörő közös céljaik melletti elkötelezettségüket, köztük, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen — ezt már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke közölte Brüsszelben.

 

Charles Michel a tagállami csúcsvezetők hétfő este kezdődött, kétnapos találkozóját követően elmondta, a vezetők megállapodtak, hogy pontos iránymutatást fogalmaznak meg az Európai Bizottság számára a nyár folyamán a klímavédelemmel kapcsolatban bemutatni kívánt javaslataihoz.

 

A csúcstalálkozó keddi munkanapjának másik témájával, a koronavírus-járvány okozta helyzettel kapcsolatban Michel azt hangoztatta, hogy az EU óvatosan ugyan, de optimista lehet az oltakozásban elért eredményeknek köszönhetően, de óvatosságra intett a koronavírus változataival kapcsolatban.






 

Orbán brüsszeli videóját itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top