Politika

A spanyol szélsőjobboldali pártvezér úgy tudja, Orbán lehet Európa új vezetője

nyugatifeny.hu

Orbán ma a Karmelitában fogadta a VOX-vezért.






Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is fogadott a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

 

A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol párt elnökével folytatott egyeztetésen részt vett Novák Katalin, a Fidesz alelnöke is.

 

Az MTI tudósítása szerint Orbánék egyetértettek abban, hogy az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitában

nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát és hagyományait felvállaló pártok hangja,

akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek.

 

Hozzátették: Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége.

 

Abascal ezt követően a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról beszélt, a magyar kormányhoz és a magyarok többségéhez hasonlóan gondolkodik a spanyolok jelentős része, és különösen a VOX is az olyan kérdésekben, mint az EU, a migránskérdés, a kereszténység vagy az iszlám megfékezése.






 

A spanyol pártelnök beszélt arról is, hogy szimpatizálnak Orbán Viktor kormányfő álláspontjával abban, hogy az EU “nem egy nemzet, hanem államok közössége”, és ezért is

egyre inkább az új Európa vezetőjeként tekintenek rá.

 

“Mi hiszünk Európában, úgy véljük azonban, hogy a brüsszeli globalista bürokraták a nemzeti szuverenitás korlátozása, a multikulturalizmus erőltetése és a korlátlan bevándorlás támogatása révén komoly károkat okoznak a kontinens népeinek”

– mondta Abascal.

 

Az interjú során, a migrációra vonatkozó kérdéseknél szóba került Soros György neve is, ezzel kapcsolatban a spanyol pártelnök úgy fogalmazott:

 

“Soros megpróbálja befolyásolni az egyes országok bevándorlási politikáját, hozzájárul a gender ideológia terjesztéséhez, és támogatja a katalán szeparatista mozgalmat.

Soros György egy ideológiailag megszállott nemzetközi pénzmágnás, aki mindenhatónak képzeli magát”.

 

Hozzátette, ezért akárcsak Orbán Viktornak nekik is mindent meg kell tenniük, hogy korlátozzák a “Soros által pénzelt szervezetek tevékenységét”.

(mti/Magyar Hírlap nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top