Politika

Fordulat állt be a lakástörvény ügyében: Utolsó percen változtatott a kormány a botrányos javaslaton

nyugatifeny.hu

A kormány csak a főváros világörökségi részénél támogatja a módosítást.






A lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni – közölték fideszes források az ATV-vel.

 

Az Országgyűlés eredetileg ma kezd tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti törvénymódosító javaslatról.

 

Böröcz László fideszes képviselő javaslata szerint egy önkormányzati bérlakás forgalmi értékének 30 százaléka lesz a vételár, ami évenként 1 százalékkal csökken, és a lakás értékének 15 százalékáig csökkenthető (ehhez legalább 15 éve kell bérelni). Így aztán a bérlakásokat a lakók potom áron megvehetik.

 

A kormánypárti politikus a javaslatát azzal indokolta: az a cél, hogy “mindenki juthasson saját tulajdonú lakáshoz, aki önkormányzati bérlakásban lakik”.

 

A törvényjavaslat ugyanakkor rendkívül nagy port kavart nemcsak az ellenzéki, hanem fideszes körökben is. A kormánypárti polgármesterek ugyanis az elmúlt két hétben sorra szólaltak fel az ellen, mondván, a lakástörvény módosítása “marhaság” és “igazságtalan”.

 

A törvénymódosítás ugyanis országszerte nagyjából 100 ezer lakást érint, és ha megszavazzák az új törvényt, az önkormányzatok 800 milliárdos vagyontól esnének el.






 

Böröcz László ezért már korábban is belengette azt, a képviselők javaslata alapján esély van arra, hogy átdolgozzák a módosítást.

 

Ma reggel pedig az ATV-t fideszes források arról tájékoztatták: Kocsis Máté frakcióvezető emailben tájékoztatást adott nekik arról, hogy a tegnapi frakcióülésen elhangzottaknak – és a többségi álláspontnak – megfelelően sikerült megállapodni a kormánnyal ebben a vitás kérdésben.

 

Eszerint,

“a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni”.

 

Ugyanakkor a törvénymódosítással így is jól jár több, a Budai Várban élő kormánypárti politikus:

Többek közt Bayer Zsoltnak is van itt két lakása, amelyekhez a törvények kijátszásával jutott hozzá, de Rákay Philip főpropagandista is itt bérel luxuslakást potom áron.

 

Itt bérel lakást Palkovics László, de Semjén Zsolt vadászcimborája is, de jutott itt lakás Lázár János barátjának és egyéb Fidesz-kádereknek is.

(atv.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top