Politika

DK: Semjén Zsolt gyakorlatilag elismerte, tönkretette a Fidesz az állami oktatást

nyugatifeny.hu

A párt szerint jó tudni, hogy Semjén Zsolt is tisztában van a kormány bűneivel.






Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium sportközpontjának és vívótermének átadásán beszélt arról, hogy az egyházi iskolákra jelenleg nagyobb az igény Magyarországon, mint az állami vagy alapítványi intézményekre.

 

A mintegy 3,3 milliárd forintból felépült létesítmény avatása kapcsán a politikus úgy fogalmazott: “történelmi és szociológiai tény, hogy a magyar nemzet mindig elsöprő és meghatározó bizalommal volt az egyházi iskolák iránt.

Jelenleg is sokkal nagyobb rájuk az igény és több a jelentkező, mint az állami vagy alapítványi iskolák esetében”.

 

Semjén hozzátette azt is, az egyházi iskolák mindig tudták, hogy az ember olyan lény, amely túltekint a világ dolgain, teremtettségéből kifolyólag vallásos lény.

 

“Ezekben az intézményekben nem kérdés, hogy az oktatás mellett neveljenek-e, hiszen esetükben evidencia, hogy az egész emberi személyt formálják, ezért is volt irántuk mindig nagyfokú bizalom”

– vélekedett a miniszterelnök-helyettes.

 






Ezzel kapcsolatban péntek délelőtt közleményt adott ki Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese és oktatási szakpolitikusa, aki azt írta:

 

Semjén Zsolt ugyanakkor arról nem beszélt, hogy éppen a kormány tehet arról, hogy az egyházi iskolák azért működnek jobban az államiaknál, mert

“négyszer annyi pénzt ad az egyházi iskoláknak, mint az államiaknak, holott az oktatás elsősorban állami feladat”.

 

“A Demokratikus Koalíció szerint jó tudni, hogy Semjén Zsolt is tisztában van a kormány bűneivel, azzal, hogy a Fidesz tönkretette az állami oktatást.

 

Kíváncsiak lennénk Semjén Zsolt arcára, ha elvennénk minden pénzét, abból felújítanánk a szomszédja házát, majd a ház átadásán arról beszélnénk, hogy milyen igénytelen körülmények között is él ez a Semjén.

 

Ő ugyanis pontosan ezt tette az állami iskolákkal. A DK szerint 2022 után meg kell szüntetni az egyházi iskolák kivátságos pozícióját az oktatáson belül, és az államnak elsősorban az állami iskolák fejlesztésével kell foglalkoznia, hiszen ez a feladata”

– írta Arató.

 

(mti/dkp.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top