Politika

Operatív törzs: Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns (+videó)

nyugatifeny.hu

Szakértők szerint ezért nem lehet kizárni a járvány újabb hullámát.






Beszámoltunk róla, hogy kedden Kiss Róbert alezredes jelentette be: a járvány elmúltával az operatív törzs is már csak “készültségi fokozatban” működik tovább, így napi sajtótájékoztatót sem tartanak a továbbiakban.

 

Így ezt követően pénteken, ezúttal is újságírók nélkül jelentkeztek beszámolóval. Elsőként György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője foglalta össze az oltási program előrehaladását, illetve eddigi lebonyolítását.

 

György elmondta, május 22-én léptük át az ötmillió beoltottat, amelyhez a kormány számos enyhítést kötött. Az államtitkár szerint a számok így önmagukért beszélnek, és ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy a magyar oltási stratégia sikeressége már “nemzetközi viszonylatban is megkérdőjelezhetetlen”.

 

Az oltásra regisztráltak közül György tájékoztatása szerint továbbra is félmillióan nem kérték a vakcinát, ezért őket továbbra is arra biztatják őket, többek között SMS-ben is, hogy foglaljanak időpontot és oltassák be magukat.

„Az indiai mutáns Magyarországon is jelen van, és a szakértők szerint nem lehet kizárni a járvány újabb hullámát”

-mondta az államtitkár.

 






Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat, amelyeket ezúttal úgy variáltak, hogy Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában bejelenthesse: ezer alatt van a kórházi ápoltak száma.

 

A tisztifőorvos szerint Magyarországon visszaszorulóban van a járvány, de továbbra is be kell tartani a járványügyi intézkedéseket, mert a vírus még mindig jelen van.

 

A teljes tájékoztatót itt tudod visszanézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top