Politika

Külföldi lap buktatta le Orbánt – ma már tagadni sem akarja a tervét

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

A Bloomberg írta meg még tavaly októberben, hogy mi is volt a Magyarországon értelmetlenül bevezetett határzár valós célja. Eláruljuk, a koronavírushoz nincs köze, viszont Orbán kihasználva a járványt, a saját javára akarja fordítani a helyzetet.

 






Minden szakértő egyetértett abban, hogy a tavaly szeptemberben bevezetett határzárnak semmi értelme nem volt, járványügyi szempontból nincs hatása, a bevezetés időpontjában már régen nem külföldről “hurcolták be” a vírust. A határzárnak júliusban és augusztusban lett volna értelme, de akkor sem Orbán, sem Szijjártó nem tudta volna élvezni az adriai napsütést.

 

A határzárnak ennél egy sokkal aljasabb és előre kitervelt oka volt, melynek semmi köze nem volt az iskolakezdéssel éppen berobbanó második hullámhoz. A határzár egyik, nem reflektorfényben lévő következménye az lett, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren drasztikusan csökkent az utasforgalom. A repteret üzemeltető  Budapest Airport Zrt. az elmúlt években jelentős nyereséget termelt, 29 milliárdot könyvelhettek el 2019-ben. Azonban a koronavírus-járvány miatt egyébként is megcsappant légiforgalom miatt, megtetőzve ezt a magyar határzár hatásaival, 2020-ban 40 milliárdos veszteség keletkezett, így a cég értéke is nagy mértékben csökkent. A kutya pedig itt van elásva:

ORBÁN MEG SZERTNÉ SZEREZNI A REPTERET!

 

Az energia- és a médiaszektorban már elérte a miniszterelnök, hogy hozzá lojális emberek kezében legyen, évek óta ez a szándéka a Budapest Airport Zrt.-vel is. A tegnapi napon Jellinek Dániel, az Indotek Csoport vezérigazgatója meg is erősítette, hogy valóban van magyar érdeklődő, és egy amerikai és magyar cégekből álló konzorcium tárgyal a felvásárlásról. A Bloomberg arról írt, hogy egy magyar cégekből álló konzorcium, aminek tagja a Mol is, egy Orbán családjához közeli üzletember vezetésével adott vételi ajánlatot a jelenlegi tulajdonosoknak.

A bejelentés után egyértelműen igaznak bizonyult a hír, ugyanis a Jellinek Dániel vezetett cégcsoport volt az, amely felvásárolta Tiborcz István Appeninn részvényeit is. A teljes hátteret az üzleti titokra hivatkozva nem láthatjuk, de eddig még semmi jó nem sült ki abból, ha valahova Orbán betette a lábát. A többségi tulajdonosok akkor kijelentették, nem kívánják eladni a repteret, így Orbán stratégiát váltott és

MOST MÁR ÁLLAMI TULAJDONBA VENNÉ A REPTERET,

ennek a lebonyolítására pedig Palkovics Lászlót nevezte ki, aki június 1-től kezdi el a munkáját. A terv átlátszó, gondoljunk csak bele a Mátrai Erőmű sorsába, hogyan vált ott is hirtelen magánvagyonná az állami pénz.






 

A két jelenlegi tulajdonos, az AviAlliance, a Malton (a szingapúri GIC befektetési alap leányvállalata), és a Caisse de dépôt et placement du Québec kanadai nyugdíjalap nem tervezik a reptér eladását. Meglátjuk, meddig tervezi Orbán a kivéreztetést. Neki ideje van, igaz csak 2022-ig, utána minden gazemberséggel el kell számolnia.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top