Politika

Szabó Tímea úgy megajándékozta Orbánt a születésnapján, hogy abban nem volt köszönet (+videó)

nyugatifeny.hu

Átadta neki “Orbán 7 meséjét”.






Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfőn a Fudan Egyetemről kérdezte Orbán Viktort a Parlamentben. Szabó arról beszélt, hogy a Diákvárosról szóló megállapodásban még nem volt szó a kínai egyetem kampuszáról, így azt kérdezte Orbántól, hogy embereinek is hazudott-e ezzel kapcsolatban – írja a 444.hu.

 

A miniszterelnök válaszában azt mondta, olyan egyetemi várost építenek, aminek részeként épül a Fudan és a Diákváros is, konkrét összegekről viszont Orbán szerint egyelőre nem lehet tudni, mert jelenleg csak a koncepciótervezetnél tartanak.

 

Majd ha lesznek tervek, akkor majd lehet beszélni az egyetemváros építési költségeiről, hogy mennyi ebből a kollégium, mennyi ebből az oktatási részleg.

De még tervek sincsenek, minden csak ködszurkálás, ködevés és hangulatkeltés.

 

Végső döntést akkor fognak hozni, ha látjuk a terveket, és látjuk annak a költségvetését

– mondta Orbán.

 

A Fudan Egyetem alelnöke ugyanakkor éppen múlt héten egy online konferencián beszélt arról, hogy az épülő kampusz lesz a második legnagyobb Kínán kívül, Európában pedig ez lesz az egyetlen.

 

A projektért felelős Palkovics László innovációs miniszter pedig a Karácsony Gergely főpolgármesternek szóló bemutatójában részletezte azt, hogy a kínai egyetem, valamint a sport- és konferencia központ felépítése bruttó 686 milliárdba kerülhet, plusz a megvásárolandó telkek ára. A teljes üzemeltetési költség pedig évi 50 milliárd felett lesz.

 






A kormány által 540 milliárdosra becsült építkezés pedig jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, nagyrészt kínai hitelből valósulna meg, amit Magyarország fizetne.

Szabó Tímea a 450 milliós kínai hitel miatt hazaárulónak nevezte Orbánt a felszólalásában, mondván, ezzel leigázza Magyarországot.

 

A KDNP-s Latorcai János emiatt kikapcsolta a párbeszédes képviselő mikrofonját, mire Szabó odament a miniszterelnökhöz, aki éppen ma ünnepli az 58. születésnapját,

majd átadott neki egy tükröt, amin „az elmúlt időszak legemlékezetesebb, általa elmondott 7 1 idézete szerepel”.

 

Így az, hogy:

  • „Nem leszünk gyarmat!”
  • „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”
  • „Kövér László velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésű.”
  • „Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak meg ajtót mutattunk.”
  • „Orbán Viktor vagyok, 1987 nyarán végeztem a jogi karon, a Soros Alapítvány ösztöndíjasa vagyok.”
  • „Ne váljunk a Gazprom legvidámabb barakkjává!”
  • „Hibát követnek el az egyházak, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.”
  • „A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja: a modern XX. század végi liberalizmus.”

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top