Politika

FRISS: Megszólalt a kínai külügy arról, hogy átnevezték az utcákat az épülő spicliképző mellett

nyugatifeny.hu

A külügyi szóvivő szerint az ellenzék Kínát használja fel azért, hogy Orbánékat támadja.





„Még a megvetésünket sem érdemlik meg azok, akik így viselkednek”

– így reagált a kínai külügyminisztérium szóvivője arra a hírre, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat a héten átnevezte azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a sanghaji központú Fudan Egyetemet építenék fel.

 

Baranyi Krisztina, a 9. kerület polgármestere ezt követően szerdán Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen avatta fel az új utcatáblákat, amelyek közt a Dalai Láma útUjgur Mártírok útjaSzabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út is szerepel.

 

Vang Ven-bin Karácsonyék akciójával kapcsolatban úgy vélekedett,

az ellenzék csak az Orbán Viktorral szembeni belpolitikai kritikák miatt használja fel Kínát. A külügyi szóvivő szerint az ellenzékiek ezzel akarják akadályozni a magyar-kínai együttműködést.

 

A kínai külügyminiszter reakciójáról az AFP alapján beszámoló France24 cikkében megjegyezte, Karácsony szerdán a Diákváros helyén megépülő Fudab-kampusszal kapcsolatban azt mondta, nem akarják, hogy a kínai elit magánegyetem a magyar adófizetők épüljön meg.

 






A lap hozzáteszi, a Fudan Egyetem betelepülését felmérések szerint a budapesti lakosok nagy része is ellenzi. Így nem véletlen, hogy a csütörtöki kormányinfón már Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is arról beszélt, hogy az ügy még a tervezőasztalon van, és nem hoztak arról döntést.

 

Az AFP szerint ugyanakkor Peking kész megerősíteni a jelenlétét az egyetlen uniós országban, ahol a kínai koronavírus-vakcina jelenleg használatban van.

 

A Fudan ellen egyébként június 5-re szombatra Jámbor András ellenzéki előválasztási képviselőjelölt már tüntetést is meghirdetett, itt többek között Karácsony is fel fog majd szólalni.

(azonnali.hu/france24.com nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top