Politika

Kormányinfó: Gulyás elárulta, melyik vakcina után hányan betegedtek és haltak meg eddig

nyugatifeny.hu

Véglegesen letörtük a harmadik hullámot.






Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta: a kormány tegnapi ülésén a járványhelyzettel foglalkozott.

 

A járvány harmadik hullámát véglegesen letörtük.

Hozzátette, a tesztek között a betegek aránya 1 százalék körüli, ennek szerinte egyértelműen az az oka, hogy az oltásokkal lényegesen jobban állunk, mint Európában Málta kivételével bárki.

 






“Akiket beoltottunk, azok a legnagyobb biztonságot mondhatják magukénak”

— mondta. Kiemelte: több mint 5,2 millió embert oltottak be, ez az összes regisztrált 92 százaléka. Akik még nem oltattak a regisztráltak közül, azok fertőzöttek voltak, tehát van védettségük és igazolványok, ennek ellenére Gulyás őket is oltásra buzdítja.

 

Minden oltóanyagból többlet van, bárki bármelyik oltóanyaggal bármikor oltathat, ehhez csak regisztrálni kell, ezután 3 napon belül bármelyik oltóanyagot megkaphatja.

 

A magyarok 54 százalékát oltották be, szerinte a társadalmi immunitás közelében vagyunk, ehhez azonban azokat is hozzá kell venni, akik átestek a betegséget.

Akár 65-70 százalék körül is lehet a védettség aránya.

 

Hangsúlyozta, hogy minden oltás hatékony, a közöttük levő különbségek csekélyek.

 

Eddig 3,7 millió ember kapta meg eddig a második oltást.

“Számtalan téves állítás jelenik meg a vakcinák hatékonyságával kapcsolatban. A hivatalos laborok azt mutatják, hogy a védettség a kínai vakcinánál ugyanúgy bekövetkezik”

— mondta. Itt közölte, hogy egy összesen 3,6 millió emberből álló mintán azt vizsgálták, hogy melyik vakcina után milyen arányban kapták el a betegséget az emberek.

 

A 3,6 millióból mindössze 8193 ember betegedett meg hét napon belül oltás után.

Közülük elhunytak 524-en, 7 napot túl pedig 455-en.

 

Ez még egy influenzajárvány adatainál is jobb szerinte.

 

Mindkét dózist másfél millióan kapták meg, 3657-en betegedtek meg a második oltást követően, és 268-an haltak meg két oltás után. Hangsúlyozta, hogy legidősebbeket ugyan nem csak Pfizerrel oltották, de a legtöbb időset azzal, ők pedig a legkockázatosabb csoport, ezt figyelembe kell venni az adatok vizsgálatánál. És az adatok:

  • Modernából mindkét oltást 209 ezren kapták meg, 204 ember betegedett meg, 25-en hunytak el,
  • AstraZenecát 181 ezer embert kapott, a megbetegedettek száma 816, elhunytak 12-en,
  • Szputnyik V: 809 ezerből 697 megbetegedés és 13 halott volt,
  • Sinopharm: 850 ezer2800 beteg, 206 halál.

 

Elmondta, hogy bár vannak kisebb különbségek, de mindegyik oltás biztonságos,.

 

Az uniós védettségi igazolványról is beszélt, ami egy digitális és papír alapú igazolvány. A digitális forma június 15-re rendelkezésre áll majd, a magyar védettségi digitális verziója tehát június 15-ig tartalmazni fogja az oltás típusát, mindkét oltás dátumát, meg fog felelni az uniós szabályoknak, amelyek július elsején lépnek majd életbe.

 






Szerinte a magyar védettségi igazolvány biztosítja az Unióban a legnagyobb szabadságot, eddig 12 országgal sikerült megállapodni. Ennek digitális változata alkalmas lesz a green card kiváltására.

 

Európában sürgetik a Szputnyik engedélyezését is. Abból indul ki a kormány, hogy az utazási szabadság teljes lesz, illetve a fertőzöttségi adatoktól fog függeni.

Megkezdik a kárpátaljai magyarok oltását,

erről az operatív törzs tájékoztat néhány napon belül. Elég vakcina van ahhoz, hogy a kárpátaljai magyarokra is gondoljunk.

 

A kormány tegnap más témákat is tárgyalt. Az egyik az önkormányzati infrastruktúrafejlesztési pályázatok kérdése. A belügymin írt ki 6 milliárd keretösszeggel egy ilyen pályázatot, de túl nagy volt az érdeklődés, így további 22-23 milliárdos igny érkezett, ezért további 20 milliárd forintos forrást biztosít a kormány.

 

További 3,8 milliárdot biztosítanak a Magyar Falu Program mellékútfejlesztéseire.

Itt a kérdések következtek.

 

A Magyar Nemzet megkérdezte, hogy miért nem veszünk részt az Európai Ügyészségben.

 

Gulyás szerint Magyarország azok közé tartozik, akik szerint az integrációnak vannak területei, ahol

az együttműködés a szuverenitást sérti.

 

Úgy véli, ez egy olyan szervezet, amelynek az első vezetője már cáfolja a szervezet hatékonyságát: Laura Kövesi Romániában koncepciós eljárást folytatott magyar politikusok ellen, ami a minimális jogállami alapértékeket is megsértik.

 

A Fudan kampusz helyszínén átnevezett utcákkal kapcsolatban annyit mondott:

“Ez elég gyermekded, de legalább vicces. Nem kell hosszabban kommentálni. Sok sikert hozzá.”

 

Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta, hogy megpróbálták rávenni, hogy ne induljon. A kormány ezt a háromhetes politikai vesszőfutás részének tekinti ezt, ami szánalmas.

 

A debreceni oltóanyaggyárról is beszélt, ahol Sinopharmot gyártanának. Elmondta, hogy alapvetően magyar oltóanyagot gyártanak majd, de vállalnak bérgyártást is, bárkinek.

 

Az ATV kérdésére elmondta: csak addig tartják fenn a veszélyhelyzetet, amíg ez indokolt.

 

A Fudan Egyetem a tervezőasztalon van, szerinte az egész baloldali hangulatkeltés, és a kormány majd eldönti, hogy támogatja-e a beruházást. Lehet, hogy ősszel megy Kínába a miniszterelnök, de ennek semmi köze a Fudanhoz.

 

Vera Jourovát Magyarország persona non gratának tekinti, aki alkalmatlan a tisztsége betöltésére, és magyargyűlölő — mondta azzal kapcsolatban, hogy Jourová kilátásba helyezte, hogy a jogállamisági mechanizmus alkalmazásával nem várja meg az Európai Bíróság döntését.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top