Politika

Hatalmas szégyen: A vallástudós elárulta, Ferenc pápa miért nem hajlandó találkozni Orbánékkal

nyugatifeny.hu

Kínos.


Beszámoltunk róla, hogy súlyos diplomáciai feszültség van kialakulóban Ferenc pápa szeptember 12-i budapesti látogatása körül. A Szentatya ugyanis kizárólag az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén szeretne részt venni, azaz mindössze három órát töltene a magyar fővárosban, és kifejezetten

nem szeretne találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, illetve Áder János köztársasági elnökkel.

 

A jelenség megértéséhez Gábor György vallástudós, egyetemi tanár sietett a segítségünkre, idézzük:

“Tegnap óta kérdés, hogy miért nem kíván találkozni szeptemberben, budapesti látogatása során Ferenc pápa Magyarország elnökével és miniszterelnökével.

Ehhez egy parányi adalékkal szolgálnék: egy rövid idézettel, amely Ferenc pápa legutóbbi, 2020. október 3-án kelt Fratelli tutti (Mindnyájan testvérek) kezdetű enciklikájából származik.

Számító populizmus – olvasható az enciklikában –, „ha valaki az adott nép kultúráját bármely ideológia jegyében, kizárólag saját céljai és a hatalom megtartása érdekében politikai célokra használja. Vagy ha a népesség bizonyos rétegeinek legalacsonyabb rendű és legönzőbb hajlamait kiszolgálva keresi a népszerűséget. A helyzet még súlyosabb, ha akár durvább, akár kifinomult módszerekkel az intézményeket és a jogrendet is elbitorolja” (159.)”


 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top