Politika

BRÉKING: Brutális kórház-leépítésre készülnek Orbánék, az RTL Klub megszerezte a terveket (+videó)

nyugatifeny.hu

Hét kórházban is megszűnne az aktív betegellátás, 2470 ágyat kidobnak. Kisvárosi kórházakban csak nappal lehet majd szülni.


Hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben – többek között ezek a tervek szerepelnek abban a dokumentumban, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság készített a múlt héten, és amit az RTL Klub keddi Híradójában mutattak be.

 

A kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni, ezen kívüli ügyeleti időben kismamáknak a nagyobb, megyei kórházakba kellene menniük szülésre.

 

A városi kórházak főleg járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet és krónikus ellátást végeznének, a nagyobb műtéteket a megyei kórházak kapnák meg. De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, és országos szinten megszűnne 2470 aktív betegágy.


 

Részletek a videóban:

.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Híradónak azt írta: ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntést. Azt is írták, hogy alapelvük, hogy intézményt nem szüntetnek meg, de fontosnak tartják a betegellátás minőségét.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top