Politika

Dobrev Klára büszkén jelentette be: Újabb vállalása valósul meg (+videó)

nyugatifeny.hu

Magyarországon is megadóztatják a multikat.






“Az európai parlamenti választási kampányban többek között azt mondtam, hogy szükség van egy európai multiadóra, mert véget kell vetnünk annak, hogy éppen a legnagyobb, leggazdagabb cégek kerülik el az adófizetést valamelyik európai adóparadicsomban.

 

Nem kell egy példáért messzire mennünk, az Orbán-kormány multibarát politikája miatt nálunk is kirívóan kevés adót fizetnek a legnagyobb és leggazdagabb multicégek, akik nem mellesleg stratégiai partnerként még ebből is jelentős kedvezményeket kapnak a kormánytól”

– közölte hétfői sajtótájékoztatóján Dobrev Klára.

 

Az Európai Parlament alelnökeként is tevékenykedő Dobrev hozzátette, az Európai Bizottság munkatervében szerepelt, hogy ebben az évben leteszi az EP asztalára a multiadóról szóló javaslatot.

 

Múlt héten pedig a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénzügyminiszterei meghozták azt a történelmi jelentőségű döntést, amely szerint lesz globális multiadó.






 

“Azaz, a multinacionális cégek, amelyek eddig minden kiskaput kihasználva kerülték el az adófizetést, ők is adót fognak fizetni”

– részletezte Dobrev, aki elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a kis- és középvállalkozások Európában vagy itthon több terhet viseljenek, mint a multinacionális cégek. A most elfogadott javaslat viszont Dobrev szerint világosan fogalmaz:

ott kell adót fizetni, ahol a profitot megtermelik.

 

“A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként én egy olyan országban hiszek, ahol a vagyon kötelez, ahol egy gazdagabb cégnek nagyobb szerepet kell játszani a közös ügyeink finanszírozásában. Azaz, igenis meg kell fizetni az adót”

– jelentette ki Dobrev Klára.

 

Hozzátette, az Orbán-kormány évek óta nem a magyarok, hanem a multik érdekeit képviseli, legyen szó adózásról vagy a rabszolgatörvényről.

 

Dobrev szerint

egy olyan adórendszert kell kialakítani, amelyben a magyar KKV-knak kevesebb adót kell fizetniük, cserébe viszont a multinacionális cégek is be kell fizessenek a “közösbe”.

“Én miniszterelnökként nem a multinacionális cégekkel fogok megállapodást kötni, hanem a magyar vállalkozásokkal, mert a magyar kormány feladata az, hogy őket tegye versenyképessé, és ne a multikat hozza folyamatosan előnytelen versenyhelyzetbe”

– mondta a DK-s miniszterelnök-jelölt.

 

Videó:









Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top