Politika

Videóval: Gyurcsány földbe döngölte a “múltban ragadt” Fideszt a parlamentben

nyugatifeny.hu

A DK elnöke szerint a kormánypárt hideg polgárháborút folytat az ország egyik felével.






“A kormány többség egész egyszeren nem hajlandó beszélni a jövőről, ezért minden héten azt hallgathajuk meg, hogy mit gondolnak nemcsak az elmúlt tíz évről, hanem az azt megelőző nyolc évről. Ha úgy gondolják, hogy a múltról kell beszélni, az nem probléma, de ezzel a haza nem fog előre menni. Ahogy azzal sem, ha úgy mutatják be magukat, mint az egyetlen igaz eszme képviselői”

– kezdte Gyurcsány Ferenc a napirend előtti felszólalását hétfőn a Parlamentben.

“Óvom önöket, hogy a maguk magatartása és politikája kiindulópontja és bátorítója legyen egy hideg polgárháborúnak. Ha önök az ország egyik fele ellen folytatnak kíméletlen erőszakos háborút, az ide fog vezetni. Nem velünk kell küzdeniük, hanem az országért kell küzdeni”

– jelentett ki a DK-s pártelnök.

 






Elmondta, a következő években Magyarország polgárait “egyenrangú, egyformán értékes nemzetalkotónak” kell tekinteni, az azonos gondolkodás, vélemény és hit követelése viszont “csak a diktatúrák sajátja” Gyurcsány szerint.

 

A politikus ezért arra szólította fel a kormánypártokat, hogy szociálisan is tartsák együtt az országot, és ne olyan világot teremtsenek, ahol a politikai kegyeltek “emberi ésszel felfoghatatlan vagyonokat halmoznak fel, míg a többség gürcöl a napi megélhetésért”.

“Mi olyan országot szeretnénk, ahol a sikerhez vezető út nem a Fideszhez való lojalitáson keresztül vezet.

 

A sikerhez ne párttagkönyv vagy a kormány támogatása kelljen, hanem versenyképes teljesítmény és minőség. Az ország, ami nem erre épül, az nem lesz versenyképes. A haza így nem előre megy, hanem előbb-utóbb tönkremegy az önök keze alatt”

– jelentette ki Gyurcsány.

 

A pártelnök azzal folytatta, a Fidesz még ellenzékben megakadályozta az egészségügy “valóságos, progresszív és stratégiai” reformját, az elmúlt 12 évben pedig “azt érték el, hogy, aki minőségi szolgáltatást akar, az vagy megvásárolja ezt a szolgáltatást csúszópénzzel, vagy kimenekül a magánegészségügybe”.

 

“Önök alatt az történik, hogy az iskoláinkban nem a jövőről beszélgetünk, nem arra készítjük fel őket, nem vesszük tudomásul, hogy minden gyerek és közösség más. Nem adunk nekik szabadságot, nem bátorítjuk a kérdésre őket, hanem összesöprik őket”

– mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint a Fidesznek már nincs köze a jövőhöz, hanem a múlt napjai maradtak számukra.

“És ha nincs közük a jövőhöz, akkor maradjanak is a múltban. Ez fog önökkel történni, nemsokára. Addig már sokat ne ártsanak, legyenek kedvesek”

– zárta felszólalását a DK elnöke.






 

A teljes beszédet itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top