Politika

Dr. Dávid Ferenc: Puzsér hamis érvekkel támadja Dobrev Klárát

nyugatifeny.hu

A VOSZ korábbi főtitkárának véleménycikke a Nyugati Fényen.


“Akinek nincs baja az előző harminc évvel, csakis az elmúlt évtizeddel, annak Dobrev Klára a jó választás – aki meg mindenáron le akarja váltani Orbán Viktort, annak Márki-Zay Péter és Jakab Péter igenis jobb lehetőség.”

(Puzsér Róbert, Magyar Hang)

 

Nem állt szándékomban Puzsér Róbert újabb írására reagálni, de a fenti mondat nem hagyott nyugodni. A jegyzet szerzője villámgyorsan összetapasztotta azt, ami nem összeillő.


 

Szerinte, aki a DK első számú jelöltjét támogatja, az a rendszerváltás óta eltelt korszak fennmaradásában érdekelt. Ez bizony fals következtetés, így hát gyorsan tisztázzuk: a párt, a jelölt, és a szimpatizánstábor nem elválasztható egymástól, de ebből egyáltalán nem az következik, hogy nem kívánnak változtatni a harmincéves gyakorlaton.

 

1. Bár hölgyek esetében nem illik életkorról írni, de sajnos most szükséges. Dobrev Klára még nem töltötte be az 50. életévét, valamikor 1990. környékén érettségizhetett. Ezt követően felsőfokú tanulmányait végezte. Az utolsó MSZMP-kormány (Németh Miklós), majd az Antall-Boross kormányok idején vélhetően még suliba járt, a Horn-kabinet (1994-1998) idején egészen fiatalon gyakornokoskodott, majd a Pénzügyminisztériumban volt titkárságvezető, ezt követően ugyanitt – 1998-2000 – között főosztályvezető-helyettesként dolgozott.

 

Emlékezetem szerint az első Orbán-kabinet nem osztott neki lapot, de miért is tette volna. Szóval az elmúlt harminc évből már 12 eltelt, de Dobrev Klára semmilyen hatalmi pozíciót nem töltött be.

 

2. 2002-t követően a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett. 2004. augusztusában, férje miniszterelnökké választásakor erről a posztjáról azonnal lemondott. Elhagyta az államigazgatást és a politikai porondon egyáltalán nem vállalt szerepet. Egészen a 2019-es EU parlamenti választásig a család vállalkozásait igazgatta, majd a DK jelöltjeként – egy sikeres kampányt követően – európai uniós képviselő lett.

 

És el is telt a Puzsér úr által említett három évtized, amelynek alakításában Dobrev Klárának semmilyen szerepe nem volt. Miért gondolja valaki, hogy a képviselő (miniszterelnök-jelölt) asszony a rendszer konzerválásban érdekelt, miért nem hihető, hogy ő lehet egy jobb jövő (egyik) letéteményese?


 

3. Őszintén remélem, hogy Puzsér Róbert nem azért tartja Dobrev Klárát rossz választásnak, mert a felmenőivel nem szimpatizál és elítéli közéleti tevékenységüket. Ehhez természetesen joga van, de Puzsér nyitott és értelmes emberként nem gondolhatja, hogy egy 49 éves asszony politikai karrierjénél szempont lehet, hogy ki az édesanyja, édesapja és a nagypapája. Ha ez kritérium, akkor a fél országgyűlést kérdőre kell vonni a szülők és nagyszülők politikai múltja miatt. Harminc évvel a rendszerváltás után ez szóba sem kerülhet, ezért én is tartózkodom konkrét példák említésétől, holott igen sokat tudnék felhozni jobb- és baloldalról egyaránt.

 

Ugyanígy nem mérlegelhető, hogy egy jelöltnek (egy képviselőnek, egy miniszternek stb.) milyen szerelmi és házastársi kapcsolata van. Már az is visszataszító, hogy a leánykori nevét használó Klára asszonyt folyamatosan Gyurcsánynéként említik. Átlátunk az aljas szándékon, de úgy hiszem, hogy ebbe az utcába a sunyiságot nem kedvelő Puzsér Róbert nem tévedhet be.

 

A közgazdasági és jogi végzettséggel rendelkező, valamint több idegen nyelven beszélő D.K. rendelkezik államigazgatási gyakorlattal, és már uniós csatlakozásunk előtt foglalkozott a közösségi források elosztásának elméletével és gyakorlatával. Az előválasztást izgalmassá teheti, ha egy hölgy is ringbe száll.

 

De ami ennél lényegesebb, az az, hogy a jelölt alkalmas-e a megcélzott pozíció betöltésére, és hogy képes-e olyan irányba kifejteni tevékenységét, amely igazságosabbá és élhetőbbé teszi ezt az országot. Számomra ez a legfontosabb szempont, és nincs kétségem, hogy Dobrev Klára már a kampány során bizonyítja, hogy nagy feladatok megoldására képes politikus.

 

Ebből eredően jó előjelekkel vehet részt az előválasztási vetélkedésben, győzelmi esélyét növeli, hogy hívó szavára rövid időn belül egy jól szervezett és lelkes csapat (Team Dobrev) állt csatasorba a siker elérése érdekében.

 

Szakmai és politikai megközelítésből egyaránt olyan közéleti embernek tartom Dobrev Klárát, aki jövőre – koalíciós közegben – képes lesz Magyarország eltévedt és hánykolódó kompját biztos kikötőbe navigálni.

Dr. Dávid Ferenc

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top