Politika

Az amerikai nagykövetség is megszólalt a Fidesz melegellenes törvényéről

nyugatifeny.hu

Mély aggodalmukat fejezték ki.






“Az Amerikai Nagykövetség mély aggodalmát fejezi ki a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei miatt”

– írták a keddi közleményükben.

“Államok szerint a kormányok kötelessége a szólásszabadság előmozdítása és az emberi jogok védelme, beleértve az LMBTQI+ közösség jogait is.

 

Ahogy Biden elnök az LMBTQI+ jogvédők felé a Pride-hónap alkalmából június 1-én tett nyilatkozatában fogalmazott, “Látunk titeket, támogatunk titeket, és inspiráló a teljes egyenlőség elérése érdekében mutatott bátorságotok”

– tették hozzá.

 

Beszámoltunk róla, hogy a jelentős társadalmi és ellenzéki tiltakozás ellenére kedden kora délután elfogadták a “pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomagot, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal.






 

A törvényt 156 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a Parlament kedden.

 

A törvényre a Fidesz, a KDNP és Jobbik képviselői, valamint a Jobbikból kivált “független” képviselők, így Apáti IstvánBana TiborDúró DóraFarkas GergelyFülöp ErikSneider TamásVarga-Damm AndreaVolner János szavaztak igennel.

 

A többi ellenzéki párt tiltakozásul kivonult az ülésteremből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top