Politika

A Momentum bocsánatkérést követel a Jobbiktól, amiért megszavazták a melegellenes törvényt

nyugatifeny.hu

A párt szerint a Fidesznek a jobbikos képviselők nélkül is meglett volna kétharmad.






„Kedves Jobbikos szövetségeseink! Jöttök a teljes ellenzéknek és az LMBTQ+ közösségnek egy komoly bocsánatkéréssel!”

– írta Tompos Márton, a Momentum Budapest 5. választókerületében (VI. és VII. kerület) induló képviselőjelöltje a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, amit azóta több párttársa is megosztott.

 

A Momentum azért követel bocsánatkérést a Jobbiktól, mert az ellenzéki pártok közül egyedüliként képviselőik megszavazták a Fidesz “pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomagját, amely szerint ezentúl többek közt 18-as karika kerül olyan filmekre, mint a Harry Potter, vagy a Szomszédok című legendás magyar sorozatot sem lehet majd este 10 előtt vetíteni.

 

Illetve megtiltják a 18 éven aluliak az iskolai sze×uális felvilágosításában a sze×uális kisebbségeknek még csak az említését is.

 

A Momentum szerint az ellenzéki összefogás programjában benne van, hogy senkit nem diszkriminálnak, és a a Fidesznek a Jobbik nélkül is meglett volna a parlamentben a kétharmados többség a törvény elfogadásához.






 

A Jobbik előzetesen bejelentette, hogy meg fogják szavazni a törvényt. Ezt azzal magyarázták, hogy habár érzik az “egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását”, a párt konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza”

 

A Jobbik emellett azt ígérte, hogy a választások után majd kiveszik a törvényből „a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top