Politika

Kiakadtak a szegedi nyugdíjasok, tüntetésre készülnek Mészáros Lőrinc túlárazott fürdője miatt

nyugatifeny.hu

A Napfényfürdőben tízszeresét fizethetik a nyugdíjasok az éves belépésért.






Mi is beszámoltunk róla, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában álló szegedi Napfényfürdő Aquapolisban 1026 százalékkal emelkedtek az árak a járvány előtthöz képest.

 

A szegeder.hu információi szerint az éves bérletet kivezették, helyette lehetőség van 10, 20 vagy 30 alkalmas bérlet váltására, az áruk pedig: 39 ezer, 69 ezer, és 93 ezer forint a felnőtteknek.

 

Azaz: ha valaki most szeretne az év minden napján fürdeni, annak 12-szer 93 ezer forintot, azaz összesen

1 millió 116 ezer forintot kellene ezért fizetnie.

 

Emellett megszűnt a nyugdíjas bérlet is. A nyugdíjasoknak járó kedvezményes bérletek tavaly ősszel drágultak meg. akkor 20 ezerről 27 ezerre emelték az árát, de ősztől az új konstrukcióban

már 300 ezer forintba fog kerülni, ha a korábban 10 hónapra szóló nyugdíjas bérletük helyett váltanának több, 30 alkalomra szóló bérletet.

Nyugatifeny.hu

 

hvg.hu azt írja, emiatt a szegedi nyugdíjasoknál

“elszakadta a cérna, levelet írtak a Napfényfürdő igazgatójának, de a válasz nem nyugtatta meg őket, így a tüntetést is fontolgatják”.

 






Az ügyben Toroczkai László, a Mi hazánk elnöke csütörtök délutánra hirdetett egy tüntetést. A nyugdíjasok között volt, aki azt mondta, nem akarnak semmilyen politikai balhéban részt venni, de ha nincs más, lehet, hogy elmennek a demonstrációra.

 

A nyugdíjasok egy csoportja emellett megkereste a Napfényfürdő igazgatóját is. Szabó Mihály azonban annyit válaszolt, hogy a szállodában több fejlesztés is történt, ezért bővültek az elérhető élmények is. Illetve a bérletrendszert más hasonló fürdőkhöz igazították, valamint júliusban megnyílik a gyógyászati részlegük is, ahol kedvezményeket kapnak majd a rehabilitációra érkezők.

 

A nyugdíjasok emellett Joób Mártont, az újszegedi választókörzet képviselőjét is megkeresték, ő azonban annyit válaszolt, hogy váltott levelet a szállodaigazgatóval, de magánbefektetőkre nincs módjuk nyomást gyakorolni.

 

Mészáros Lőrinc Hunguest Hotels Zrt.-je három évvel ezelőtt jutott a szegedi Napfényfürdőhöz, valószínűleg jutányos áron vették meg a több milliárd forint uniós pénzből fejlesztett komplexumot a Forrás Szállóval együtt.

(hvg.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top