Politika

Durván nekimentek a “szélhámos” Orbánnak az EP szakbizottsági vezetői a melegellenes törvény miatt

nyugatifeny.hu

Szerintük egyre többen kérdőjelezik meg, mit keres még Orbán Fidesze az EU-ban.






“A homofób és transzfób politikák sora folytatódik Magyarországon ezzel a parlamenti szavazással. Aggasztó fejlemény, hogy az LGBTIQ emberek jogai apránként vannak visszavágva, miközben ez a közösség egyre inkább láthatatlanná válik.

Ez szembemegy az EU alapvető értékeivel, és nem hunyhatunk szemet felette tovább”

– írta a pénteken kiadott közleményében Evelyn Regner, az Európai Parlament női jogok és nemek közötti egyenlőségért felelős szakbizottságának (FEMM) szociáldemokrata elnöke a hét elején elfogadott melegellenes törvénnyel kapcsolatban.

 

Juan Fernando López Aguilar, az EP állampolgári szabadságjogokkal foglalkozó LIBE nevű szakbizottság szintén baloldali elnöke hozzátette:

 

“Orbán Viktor szélhámos agressziója az LGBTIQ emberek egyenlő méltósága ellen az EU értékeinek alapvető ellentéte.

Egyre több uniós állampolgár gondolkozik azon, mit is keres még Orbán Viktor Fidesz pártja az Európai Unióban, mi köze a kormányának az EU-hoz és meddig hagyja még ezt az unió tovább”.

 

Beszámoltunk róla, hogy a jelentős társadalmi és ellenzéki tiltakozás ellenére kedden kora délután elfogadták a “pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomagot, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal.

 

A törvényt 156 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a Parlament kedden.






 

A törvényre a Fidesz, a KDNP és Jobbik képviselői, valamint a Jobbikból kivált “független” képviselők, így Apáti IstvánBana TiborDúró DóraFarkas GergelyFülöp ErikSneider TamásVarga-Damm AndreaVolner János szavaztak igennel.

 

A többi ellenzéki párt tiltakozásul kivonult az ülésteremből.

 

Az ügyben kedden az Amerikai Nagykövetség is megszólalt, mondván, mély aggodalmukat fejezik ki a törvény elfogadása miatt.

(24.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top