Politika

Ennyit adózott tavaly Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Rogán Antal

BALOGH ZOLTÁN / MTI

Felkerültek a kormány honlapjára a miniszterek és államtitkárok „adóbevallásai”, ezek szerint a legtöbb személyi jövedelemadót (szja) befizető – a legnagyobb jövedelmet összeszedő – miniszter Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője 2020-ra vonatkozó vagyonnyilatkozata szerint 157 millió forintot kapott a Mobilsign Kft.-től találmány-hasznosítási díj címen, erre jött rá miniszteri fizetése, összevont adóalapja így elérte a 194,5 millió forintot, és 29,1 millió forint szja-val járult hozzá az államkasszához.






 

Az szja-befizetések ezüstérmese Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki 10,9 millió forint jövedelemadót rótt le, adókedvezményt Rogánhoz hasonlóan ő sem használt fel. Mögöttük Nagy István agrárminiszter, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály pénzügyminiszter következik 5,5 millió forintos szja-befizetéseikkel.

 

Talán egy félnapi jachtozásra lenne elég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter befizetett személyijövedem-adója: ötmilliós közterhét 480 ezer forint adókedvezménnyel csökkentette.

 

Orbán Viktor miniszterelnököt saját szavai szerint megviselte a koronavírus éve, noha a fizetése emelkedett. Összevont adóalapja 28,7 millió forint, ezután 4,3 millió forintot fizetett be, kedvezményt nem vett igénybe.

 






Saját szja-ja tekintetében kimaxolta viszont az adókedvezményt a három gyermeket nevelő Novák Katalin, ő a teljes összegre igénybe vette azt (4,8 millió forint értékben), így egy fillér jövedelemadót sem fizetett be.

KORMANY.HU

forrás



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top