Politika

Gyalázatosan keveset keresnek a tanárok, Dobrev Klára méltó fizetést ajánl nekik (+videó)

nyugatifeny.hu

A pedagógusok, a szülők és a szakértők is nyomják a vészcsengőt.






Nagyobb a létszámhiány, mint valaha,

a Fideszt pedig nem érdekli, hogy miből élnek meg a pedagógusok,

és az, hogy lassan nem lesz, aki természettudományos tárgyakat tanítson. A magyar diákok teljesítménye évről évre rosszabb a nemzetközi felmérésekben.

 

A pénzcentrum által összegyűjtött OECD-kutatás szerint az egész Európai Unióban Magyarországon keresnek a második legrosszabbul a pedagógusok a többi diplomáshoz hasonlítva. Magyarországon csak 70%-át keresik meg a pedagógusok annak, amit átlagosan a diplomások — és ez a középiskolai tanárokra vonatkozik, a tanítók és az óvópedagógusok fizetése még rosszabb ennél.

— mondta Arató Gergely, a DK képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Sajnos tény, hogy Magyarországon — összehasonlításban az EU többi tagjával — az Unió legrosszabbul kereső pedagógusai vannak.

 






Demokratikus Koalíciót felháborítja, hogy az Orbán rezsim kevésre becsüli a pedagógusokat, és véleményük szerint csoda, ha valaki még a pályán marad.

A 2022-es választások után a Dobrev Klára által vezetett kormány újragondolja a pedagógusok helyzetét,

méltó fizetést fog adni azoknak, akik a következő generációkat tanítják.

 

Amíg a Fidesz kormány tagjai helikopterrel száguldoznak, jachtoznak és VIP páholyból nézik a focimeccseket, addig a magyar tanároknak arra sem futja, hogy leugorjanak egy napra a Balatonra.

-mondta végezetül.

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top