Politika

Nevetséges magyarázattal állt elő a kormány, miért nem fogadják el határidőre a magyar helyreállítási tervet

nyugatifeny.hu

A Miniszterelnökség szerint az EB “abszurd követelésekkel állt elő”.






“Folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság (EB) között a magyar helyreállítási terv elfogadásáról” – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel, miután kiderült, hogy csúszik a magyar helyreállítási terv uniós elfogadása.

 

Közleményükben azt írták: a magyar helyreállítási terv elfogadásáról szóló tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően az EB “abszurd követelésekkel állt elő”.

“Az ideológiailag vezérelt politikai támadások nyilvánvalóan lassítják a korábban, szakmai egyeztetések során kialakult terv elfogadását”

– olvasható a közleményben.

 

A Miniszterelnökség szerint “felháborító”, hogy a magyar baloldali európai parlamenti képviselők “a tárgyalások befagyasztásáért, a magyar terv elgáncsolásáért lobbiznak Brüsszelben”, és bíznak benne, hogy a magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai és nem politikai alapon értékelik.

 

“A kérdés pedig független marad attól, hogy Brüsszel ragaszkodik az LMBTQ-aktivisták és -szervezetek beengedéséhez az óvodákba és iskolákba” – tették hozzá.






 

A Miniszterelnökség szerint a magyar fél a terv május 11-i benyújtását követően is “konstruktív párbeszédet” folytatott a bizottsággal, ugyanakkor szerintük az nem igaz, hogy bármi gond lenne a magyar tervekkel.

 

“Semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar helyreállítási tervet az EU bármely szervezete elutasítsa.

A bizottság hirtelen előhúzott új elvárásait megválaszoltuk.

 

Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell”

– írták, hozzátéve, hogy várják az Európai Bizottság döntését.

 

Azt, hogy miért hosszabbították meg a magyar helyreállítási terv elbírálási határidejét, nem pontosította a Bizottság.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top