Politika

Polt Péterhez fordul a DK a kalocsai gyermekbántalmazási ügyben lezárt nyomozás miatt

nyugatifeny.hu

Vadai Ágnes nem hagyja annyiban a felületességet.






Még 2020 tavaszán a nevük elhallgatását kérő dolgozók keresték meg a 24.hu hírportált, hogy beszámoljanak a kalocsai gyermekotthonban zajló sorozatos gyermekbántalmazási ügyekről.

 

Az otthon jelenlegi és volt dolgozói a lapnak rendszeres erőszakról számoltak be, amelyet szerintük egyes vezető pozícióban levő nevelők alkalmaznak az otthon növendékeivel szemben.

Az érintettek meghallgatása során aztán kiderült az is, hogy Kalocsán egyes nevelők rendszeresen verik, megalázzák, sőt kínozzák az otthon lakóit, a gyerekek lelkigondozását pedig olyan pap végzi, aki ellen már folyt egyházi eljárás sze*uális molesztálás miatt.

 

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese hétfőn délután közölte, az EMMI fenntartásában levő intézményben tapasztalt, részben az ombudsmani jelentés által is alátámasztott ügyek kapcsán korábban írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki ezt feljelentésként értelmezte.

 






Ma ugyanakkor kiderült, hogy

a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság bizonyítékok hiányában a nyomozást már le is zárta.

 

“A Demokratikus Koalíció elképesztőnek tartja azt a felületességet, hogy a szemtanúi beszámolókkal alátámasztott, és az ombudsmani jelentés által is feltárt bűnügyekben a nyomozó hatóság eljárt, és azt a cinizmust, hogy a nyomozás gyors megszűntetését a bizonyítékok hiányára fogják.

 

Ezért újabb írásbeli kérdéssel fordulok Polt Péterhez, hogy megtudjuk:

hogyan lehetséges az, hogy – ahogyan a TASZ ügyvédje is fogalmazott – egy biciklilopási ügyben is komolyabb nyomozás folyik, mint az állami fenntartású intézményben történő sorozatos gyermekbántalmazások miatt”

– írta közleményében Vadai Ágnes.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top