Politika

FRISS: Lépett Brüsszel, tényleg nem ússza meg Orbán a melegellenes törvényt

nyugatifeny.hu

Rekordgyorsasággal intézkedik az Európai Bizottság.






Ahogy arról mi is beszámoltunk, ezen a héten felszólító levelet küld Orbán Viktornak az Európai Bizottság, amely egyfajta utolsó figyelmeztetésként szolgál a melegellenes törvény visszavonására.

 

Népszava azonban a Financial Times alapján már arról ír, hogy a levél nem csupán figyelmeztető levél lesz: a Bizottság már csütörtökön

kötelezettségszegési eljárást indít

 






Magyarország ellen a törvény miatt. A FInancial Times forrásai szerint az Európai Bizottság a kormánynak címzett felszólító levelében

“arra fog figyelmeztetni, hogy a jogszabályi változtatások sértik a véleménynyilvánítás és az információszabadság jogát, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalmát”

— írják. A levél a források szerint arra is kitér, hogy a magyar hatóságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal vádolták egy LMBTI+ tartalmú gyermekkönyv értékesítőjét.

 

A FT felhívja a figyelmet arra, hogy a melegellenes törvény okozta európai közfelháborodással párhuzamosan késik a magyar helyreállítási terv elfogadása is.

 

A Népszava kiemeli, hogy amennyiben csütörtökön valóban elindul a kötelezettségszegési eljárás, akkor a Bizottság tényleg rekord gyorsasággal intézkedik, mivel ilyen esetekben a folyamat elindulását gyakran hónapokig tartó párbeszéd előzi meg a Bizottság és az érintett kormány között.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top