Politika

Novák Katalin megüzente az Európai Bizottságnak, hiába zsarolnak, nem enged a kormány

nyugatifeny.hu

Szerinte sem a kimondott, sem a burkolt zsarolással nem érnek célt Magyarországgal szemben.






“Bárhogy alakuljanak is a tárgyalások az Európai Bizottsággal, minden a magyar kormány helyreállítási tervében lévő fejlesztés meg fog valósulni”

– mondta Novák Katalin családügyi miniszter az ATV-nek a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

 

Arra a kérdésre, hogy valóban a melegellenes törvény elfogadása miatt nem hagyta-e jóvá az Európai Bizottság a magyar kormány helyreállítási tervét, Novák azt válaszolta:

“Az összefüggés nem ennyire direkt”.

 

A június közepén elfogadott melegellenes törvénnyel kapcsolatban azt ugyanakkor “érdekesnek” nevezte, hogy anélkül, hogy bármilyen jogerős döntés született volna, az Európai Unió bármely intézményében, sokszor a legmagasabb szinten máris forrásmegvonással fenyegetőznek.

 

Novák Katalin szerint az Európai Bizottságnak nincs felhatalmazása arra, hogy ilyen fenyegetésekkel éljen, ám a kormány a tárgyalásokat ezzel együtt is komolyan veszi.

 






“Mi minden szakmai kérdésre szakmai válaszokat adunk. Ezek szakmai tárgyalások, és mi nagyon alaposan előkészített javaslatokkal érkeztünk a helyreállítási alapnál is, és az európai uniós költségvetési forrásoknál is”

– vélekedett a miniszter.

 

Arra a felvetésre, hogy az Európai Bizottság gazdasági ügyekért felelős biztosa korábban a korrupció elleni küzdelem, a közbeszerzések, az igazságszolgáltatás függetlenségét is említette, Novák Katalin úgy reagált, hogy “nem ilyen magaslatokról kell elképzelni” az egyeztetéseket.

 

“Senki ne gondoljon arra, hogy az igazságszolgáltatásnak vagy a jogállamiságnak a magaslataiban zajlik ilyenkor a beszélgetés. Egészen konkrét, földhözragadt felvetések és arra adott válaszokról van szó” – magyarázta a miniszter.

 

A melegellenes törvényről Novák szerint egy másik szinten is zajlik egyeztetési folyamat, ahol a kötelezettségszegési eljárásról van szó.

 

Ezzel kapcsolatban elmondta, soha nem ültek fel semmilyen zsarolásnak, soha nem volt hatékony az, hogyha bármivel zsarolni próbálták a magyar kormányt.

“Ez a jövőben is így lesz. Tehát akár direkt, expressis verbis kimondott zsarolással, akárcsak burkolt zsarolással nem fognak célt érni Magyarországgal szemben”

– jelentette ki a miniszter, aki nem bocsátkozott jóslatokba arra vonatkozóan, hogy mikor zárulhatnak le a helyreállítási tervvel kapcsolatos tárgyalások.

 

Novák szerint ugyanakkor azok a fejlesztések, amelyeket szeretnének megvalósítani a tárgyalások kimenetelétől függetlenül is meg fognak valósulni.

(atv.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top