Politika

Dobrev Klára szerint vérlázító és megalázó a pedagógusok 25 ezer forintos utalványa a nyári táborokért

nyugatifeny.hu

Reagált Novák Katalin kijelentéseire.






Novák Katalin családügyi miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy már csütörtökön vagy pénteken döntést hozhat a kormány a koronavírus elleni oltás harmadik adagjáról.

 

“Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben – például milyen oltás kinek adható –, de a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra”

– mondta Novák.

 

A Klebelsberg Központ kedden a 24.hu megkeresésére közölte azt, hogy a pedagógusok a nyári Erzsébet-táboroztatásért kétféle juttatást kaphatnak:

  • azok a pedagógusok, akik csak hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között dolgoznak egy 25 ezer forintos CBA hidegétkezési utalványt kapnak
  • Azok viszont, akik a vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborokban dolgoznak, valamivel jobban járnak, ugyanis ők nem utalvány formájában kapják kézhez a 25 ezer forintot.

 






Az ezzel kapcsolatos kérdésre vonatkozóan Novák Katalin elmondta, hét éve jár le az Erzsébet-táborokba, és ott nem tapasztalja ezt az elégedetlenséget.

 

Mint mondta, a tanárok mellett egy fiatalokból álló gárda, az ún. “tesók” is segítik a munkát a táborokban. Zánkán szokott beszélni a pedagógusokkal, és ő nekik hisz, mert nem hallott elégedetlenséget a részükről, sőt, jól érzik magukat a táborokban.

 

Novák Katalin kijelentéseire Dobrev Klára is reagált az Egyenes beszédben.

 

“Vérlázító, felháborító és a pedagógusok megalázása”

– mondta a DK miniszterelnök-jelöltje a 25 ezer forintos utalványokkal kapcsolatban, hozzátéve, ő azt szeretné, ha a pedagógusok egy miniszternek is elmondhatnák az őszinte véleményüket.

 

Dobrev a műsorban arról is beszélt, hogy az uniós csalás elleni hivatal (OLAF) által júniusban közölt legfrissebb jelentés szerint Magyarországra szabták ki a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történt csalások miatt 2016 és 2020 között.

 

Elmondta, az Unió egyik legnagyobb kifogásának számít Magyarországgal szemben ez a jelentés, illetve az, hogy átláthatatlanok a viszonyok.

“Ez nem csak az újjáépítési alapról szól, ha Orbán nem változtat a politikáján, el fogunk esni az uniós pénzektől”

– jelentette ki Dobrev Klára, aki szerint ha Orbán Viktor megváltozik, akkor az ügyészségnek, az újságíróknak is szabadsága lenne, a bíróságoknak is függetlennek kellene lennie.

 

Az Unió alapelveket vár, de Dobrev szerint ezek lennének a szükséges gyakorlati lépések.

(atv.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top