Politika

Kínos és pökhendi interjút adott Szijjártó a CNN-nek: Alaposan felkérdezték a melegellenes törvényről (+videó)

nyugatifeny.hu

Öregbíti országunk jóhírét.






Interjút adott a CNN-nek Szijjártó Péter, amelyet a Facebook-oldalára is feltöltött szerdán.

 

A külügyminiszter a melegellenes törvényről beszélt az Amanpour című műsorban, ahol azt mondta: úgy gondolja, az egy

globális fake news-kampány,

hogy a törvény összemosná a pedofíliát a melegekkel.

 

A kormánymantrát ismételte el az adásban, azaz hogy a törvény egyik része szigorú következményeket ír elő a pedofília vonatkozásában, másik része pedig a kiskorúak sze×uális orientációval kapcsolatos neveléséről szól.






 

“Ez két teljesen különálló és elszigetelt rész a törvényben, semmi sem keveredik össze”

— mondta. Hozzátette: a gyermekek sze×uális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólagos szülői jog, a törvény azonban nem szól a felnőttekről. Szerinte az új szabályozás még csak nem is tiltja az ilyen jellegű oktatást, de ezt csak az arra jogosult szakértők végezhetik.

 

A riporter, Bianna Golodryga jelezte, hogy sokan hasonlítják a törvényt egy 2013-ban Oroszországban elfogadott törvényhez, ami nagyon hasonló módon kapcsolta össze a gyerekek védelmét a “melegpropagandával”. Ennek kapcsán azt kérdezte, milyen hatással lesz mindez a magyar LMBTQ-közösség tagjaira.

 

Szijjártó megerősítette, hogy a törvény a felnőttekre nem vonatkozik:

 

“Mi azt kívánjuk elkerülni, hogy LMBTQ-aktivisták bármilyen magatartást, orientációt próbáljanak népszerűsíteni az óvodákban vagy iskolákban”

— mondta. Miután a riporter a magyar kormány több, melegellenes intézkedését felsorolta, Szijjártó kijelentette, hogy Magyarországon

senkinek sem kell félnie sze×uális orientációja miatt,

mert az alaptörvény tilt mindenfajta hátrányos megkülönböztetést.

 

Bianna Golodryga ezután egy májusi Ipsos-felmérést idézett, amely szerint a magyar lakosság 56 százaléka úgy véli, hogy az azonos nemű pároknak ugyanolyan jogokkal kellene bírniuk az örökbefogadás terén, mint a heteroszexuálisoknak.

 

Szijjártó erre azt mondta, hogy a kétharmados többséggel elfogadott Alaptörvényben tisztán fogalmaznak a dologról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a melegellenes törvényt sem csak a kormánypárt támogatta, hanem a (szerinte) legnagyobb ellenzéki erő, a Jobbik szavazataival fogadták el az Országgyűlésben.

 

(Azt elfelejtette megemlíteni, hogy a Jobbik is hangsúlyozta: ők csak a törvény pedofilellenes részével értenek egyet, de az inkriminált kiegészítéseket kormányváltás esetén ki fogják venni a törvényből — a szerk.)

„A helyzetet oly módon leírni tehát, mintha ez csupán a kormánypártok álláspontja lenne, egyszerűen nem igaz és tisztességtelen”

— fogalmazott.






 

A riporter rámutatott, hogy hiába fogadták el már 8 éve Oroszországban a nagyon hasonló törvényt, az Economist felmérése alapján a gyermekek biztonsága szempontjából Oroszország nem áll túl jól. Szijjártó erre pökhendi módon visszakérdezett:

“Most nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tudja, de én a magyar kormányt képviselem. Ugye tudja?”

 

Hozzátette, nem sokat tud az orosz törvényekről, de nem is érdekli, összesen két percet töltöttek az orosz törvény elemzésével. A kérdésre, hogy akkor a Harry Pottert bizonyos időpont előtt be lehet-e mutatni a televízióban, és hogyan jön mindez a gyermekpornográfiához, nem válaszolt konkrétan, inkább elismételte, hogy a gyerekek sze×uális nevelése a szülők joga.

 

Végül azt is mondta, hogy a törvénynek semmi köze nincsen a jövő évi választásokhoz, a jogszabály kizárólag a magyar gyermekek védelméről szól.

 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top