Politika

Gigaköltségvetésből készül film Hunyadi Jánosról: Itt vannak a forgatás részletei

nyugatifeny.hu

Nem sajnálja rá a pénzt a kormány.


Nemzetközi filmsorozatot forgatnak Magyarországon, amely Hunyadi János életéről fog szólni. A film céljaira az állami Nemzeti Filmalap 3,6 milliárd forintot fordít. A kormány ezen felül további 6,9 milliárdot szán a film elkészítésére, így elmondható, hogy mindösszesen 10 és félmilliárdos gigaköltségvetésből foroghatnak a kamerák.

 

A film alapjául Bán Mór Hunyadi-könyvsorozata szolgál. A produkcióban megjelenik majd a magyar történelem egyik legjelentősebb csatája, a nándorfehérvári csata, és a nézők Hunyadi életével és életvitelével is megismerkedhetnek.

 

Tavaly az Indexnek nyilatkozott Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. “A páratlan alapanyag, a kiváló hazai szakemberek, a világsikereket jegyző Robert Lantos, a Beta Cinema világforgalmazó és a Kormány jelentős támogatása együtt biztosítja, hogy a hazai sorozatgyártás nemzetközi szintre lépjen” — nyilatkozta.

 

A filmet a Beta Cinema nemzetközi filmforgalmazó a Variety magazinban jelentette be. A film producere a kanadai-magyar származású Robert Lantos, a produceri csapatot pedig Krsko TiborHazai Cecília és Hazai Kinga alkotja.


 

A forgatókönyv írói George MihalkaLengyel BalázsLovas BalázsRuttkay Zsófia és Veres Attila. A készítők célja, hogy nemzetközi szinten is élvezhető, és a magyarság számára örökérvényű sorozatot hozzanak létre.

 

(Index nyomán) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top