Politika

MOST ÉRKEZETT: Közleményt adott ki a magyarországi kémbotrányban érintett szoftvert fejlesztő cég

nyugatifeny.hu

Reagáltak a vádakra.






Pegasus kémszoftvert gyártó cég közleményben reagált a hírre, amely szerint politikusokat és ellenzéki újságírókat figyeltek meg szoftverük segítségével. Az NSO szerint a Forbidden Stories, azaz Tiltott Történetek nevű nemzetközi oknyomozó csoport által vezetett projekt megállapításai javarészt tévesek.

A cég határozottan tagadja a felmerült vádakat.

 

Szerintük “komoly kétségek” merültek fel az oknyomozó csoport forrásainak megbízhatóságával kapcsolatban, és szerintük az információk nem tényszerűen megalapozottak.

 

Az NSO közleményében arról is írt, hogy

fontolgatja a rágalmazási per megindítását.

 

A vállalat tagadta, hogy bármi köze lenne a tavaly meggy1lkolt Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai oknyomozó újságíró halálához.






 

Megerősíthetjük, hogy technológiánkat nem arra használták, hogy lehallgassák, nyomon kövessék vagy összegyűjtsék az információkat vele vagy családtagjaival kapcsolatban” — írták. Kiemelték, a rendszert nem az NSO üzemelteti, így nem láthatják a szoftver segítségével gyűjtött adatokat. Ezzel azonban

nem tagadták, hogy a kémprogramot használó kormányok hozzáférhetnek mások adatforrásaihoz.

(hvg.hu/Nyugati Fény) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top