Politika

Dobrev Klára kemény szavakkal reagált a kirobbant kémbotrányra: Orbán Viktor kormánya egy diktatúra!

nyugatifeny.hu

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint ha a hírek igaza, a kormánynak buknia kell.






Beszámoltunk róla, hogy vasárnap este robbant ki az a kémbotrány, amit még Edward Snowden is az év egyik legjelentősebb sztorijának nevezett.

 

A Direkt36 ugyanis egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként felderítette, hogy magyar tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetüket is megfigyelték az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramjával, a Pegasussal.

 

A kémprogramon keresztül hozzáfértek a legbizalmasabb információikhoz, például az emailjeikhez és egyéb üzeneteikhez, továbbá fotóikhoz és videóikhoz.






 

A Direkt36 tényfeltáró cikke szerint

több körülmény is erősen utal arra, hogy a magyar hatóságok használták a programot a magyarországi célpontok ellen.

 

A kirobbant kémbotránnyal kapcsolatban rendkívüli Nemzetbiztonsági bizottsági ülést kezdeményeznek a testület ellenzéki tagjai, Stummer János elnök, Molnár Zsolt és Ungár Péter.

 

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje hétfő reggel reagált a megfigyelési botrányra. Bejegyzésében azt írta:

 

“Diktatúrák hallgatják le titokban ellenfeleiket. Meg Orbán Viktor kormánya. És akkor, hogy körbe érjen a gondolat, nyugodtan kimondhatjuk az ítéletet:

Orbán Viktor kormánya egy diktatúra.

Lehallgatni az ellenfeleket a demokratikus államrend elleni bűncselekmény. Minden részletre kiterjedő vizsgálatot, politikai és jogi eljárást kell lefolytatni. Varga Judit és Orbán Viktor nem kerülheti el a kínos kérdéseket. Miért adott engedélyt Varga, mit tudott az egészről Orbán?

Ha a hírek igazak, akkor ez ennek a kormánynak a bukását jelentik.

Mert akkor előre megfontolt aljas szándékkal rátámadtak még saját Alaptörvényükre is. Megölték a demokratikus államrend megmaradt illúzióját is.






Vége minden mellébeszélésnek.

Ez nem illiberalis demokrácia. Ez nem sajátos magyar jogállam.

Ez politikai önkény, diktatórikus hatalomgyakorlás. És így is kell hozzájuk viszonyulni. Nem a kiegyezést keresni, együttműködő Fidesz vezetőkről álmodozni. Tégláról téglára szétrombolni a NER rendszerét!”




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top