Politika

Itt az ellenzék reakciója a kormánykritikus politikusokat és újságírókat célba vevő kémbotrányra

nyugatifeny.hu

Közös közleményt adtak ki.


A parlamenti ellenzék pártjai

kezdeményezik a Nemzetbiztonsági Bizottság testületének összehívását.

 

Ezt Stummer János elnök, valamint a testület további két tagja, Ungár Péter LMP-s és Molnár Zsolt MSZP-s politikus jelentette be.

 

Az ellenzéki politikusok által kiadott közlemény szerint ha bebizonyosodik, hogy kormánykritikus közéleti személyek ellen használta fel a kormány a világ legfejlettebb kémprogramját, az eset nem maradhat következmények nélkül. A testület ellenzéki tagjai

kezdeményezik, hogy az ülésen meghallgassák a kormány ügyben felelős politikusait, valamint az illetékes szolgálatok vezetőit.

Tételes válaszokat akarunk kapni a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni. Hasonlóan

beismerésként tekintünk majd arra, ha akár a kormánytagok, akár a bizottság kormánypárti tagjai bojkottálják az ülést

— írták az ellenzéki politikusok közleményükben.


 

A Nemzetbiztonsági Bizottságban a kormánypárt delegáltjai többségben vannak. Ennek köszönhetően a Fidesz-KDNP politikusai távolmaradásukkal megakadályozhatják a rendkívüli ülés megtartását.

(Stummer János/Facebook) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top