Politika

Megszólalt Varga Judit a kémbotrányról: Ne legyünk nevetségesek, ilyen eszközök minden országnak kellenek!

nyugatifeny.hu

Minden más csak illúzió.


“Magyarország egy jogállam és mint minden tisztességes állam, a 21. században rendelkezik azokkal a technikai eszközökkel, amelyekkel el tudja látni a nemzetbiztonsági feladatait” — mondta brüsszeli sajtótájékoztatóján Varga Judit a Pegasus-botrányra reagálva, számolt be a Népszava.

 

A Népszava azt kérdezte az igazságügyi minisztertől, hogy adott-e engedélyt újságírók vagy mások lehallgatására. Varga úgy felelt:

a titkosszolgálatok működtetése szakmai feladat Magyarországon, ez pedig mértékben független a politikától. Ezeket a döntéseket soha nem pártállás vagy foglalkozás alapján, hanem

az adott tevékenység alapján kell megítélnie.

 

A megfigyelés engedélyezésénél azt kell figyelembe venni szerinte, hogy felmerült-e magyar nemzetbiztonsági érdekek, tehát a magyar alkotmányos rend megdöntése, vagy külföldi hírszerzés gyanúja.

 


Hozzátette, hogy mivel a modern államokra rengeteg veszély leselkedik, minden állam jól felfogott érdeke erre alaposan felkészülni, ehhez pedig eszközökre van szükség.

 

“Ne legyünk nevetségesek, ilyen eszközökre minden országnak szüksége van! Az egy illúzió, ha ebből bárkik bármilyen ügyet próbálnak csinálni”

— fogalmazott.

 

“Komoly probléma lenne, ha nem lennének ilyen eszközeink, viszont ezeknek a felhasználása törvényes rendben zajlik”

— mondta.

 

Varga a HVG kérdésére tagadta, hogy megkérte volna a Le Monde újságíróját, hogy töröljön egy kérdést a vele készült interjúból.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top