Politika

Kásler olyan történelmi baromságokat mondott a Magyarságkutató Intézet konferenciáján, hogy csak kapkodjuk a fejünket

nyugatifeny.hu

Ennyi hülyeség még tőle is szokatlan.






A Hunyadiak felmutatták mindazt, ami az Árpádokat naggyá tette, olyan alapelveket őriztek, mint a szuverenitás, az integritás, az autonómiák támogatása és a hit — mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

 

Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézet Hunyadiak és Corvinok című kétnapos nemzetközi tudományos konferenciájának megnyitóján mondott szövegében közölte, hogy a magyar történelem sok mozzanatát elhallgatták vagy eltorzították, ezért tette le a kormány elé azt a programot, amely az identitás szempontjából lényeges kérdések megoldását tűzte ki célul a legmagasabb tudományos igényességgel és

prekoncepció nélkül.

Így jött létre szerinte a Magyarságkutató Intézet, amely

“új tudományágakat kapcsol be az eldöntetlen vagy nehezen eldönthető kérdések vizsgálatába és új szemléletet hozott”.

 

A miniszter egyúttal emlékeztetett arra, hogy Szent Istvánnal olyan birodalom jött létre, amelyet apostoli király irányított, s egy lassan kiteljesedő eszmerendszer, a Szent Korona jegyében fogta össze az itt élő népeket.






 

Ebből alakultak ki a rendek, majd a nemzet. Mint mondta, a kezdetektől eltelt időszakot Hunyadi Mátyás haláláig egységes folyamatnak tekinthetjük.

 

Hozzátette: bár a magyar királyi hatalom központosított volt, mégis autonómiák halmazából épült fel. A szász, székely, királyi városok és vármegyei autonómiák mind a Szent Korona eszméjéből kibomló gyakorlati megoldások voltak, ami révén egy

rendkívül ősi demokrácia jött létre.

 

A Szépművészeti Múzeumban rendezett konferencia bemutatja egyebek mellett a Hunyadi-származás meghatározásának folyamatát, a 15. század végi magyar-török határszervezést, Szkander bég és Hunyadi János kapcsolatát, a Hunyadi-ház középkori és mai emlékeit, valamint Hunyadi Mátyás pénzreformját.

 

A Hunyadiak és Corvinok című konferencián azon 8 ország kutatói vesznek részt, amelyek történelméhez a Hunyadiaknak és Corvinoknak meghatározó köze volt.

(mti korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top