Politika

Vadai választ követel: Ki engedélyezte a megfigyeléseket az izraeli kémprogrammal?

nyugatifeny.hu

Hat vezető beosztású kormánypolitikushoz is kérdéssel fordult az ügyben.


Hat emberhez fordult írásbeli kérdéssel Vadai Ágnes, hogy megtudja, kik adtak engedélyt a Pegasus szoftverrel történő megfigyelésekre — jelentette be a Demokratikus Koalíció politikusa pénteki online sajtótájékoztatóján.

 

Vadai emlékeztetett, hogy vasárnap délután kirobbant az újkori magyar demokrácia legsúlyosabb botránya,

a fideszes lehallgatási botrány.

 

Felhívta a figyelmet, hogy az már most biztos, hogy az NSO Pegasus nevű kémprogramját magyar célszemélyek — többek közt tényfeltáró újságírók, üzletemberek, és legalább egy polgármester — megfigyelésére használták.

 


Számos bizonyíték utal arra, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak — emlékeztetett a politikus.

 

Azt azonban mg mindig nem tudjuk, hogy pontosan mely szervek vásárolták meg szoftvert.

 

“A DK nevében ezért írásbeli kérdéssel fordulok ahhoz a hat emberhez, akik a titkos információgyűjtésre jogosult szerveket felügyelik, hogy megtudjuk:

melyikük felügyelete alatt vásárolták meg a Pegasus nevű kémprogramot”

— mondta Vadai Ágnes. Ez a hat ember Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és Polt Péter legfőbb ügyész.


 

Vadai azt a kérdést is felteszi az érintetteknek, hogy használták-e a Pegasust magyar újságírók és üzletemberek megfigyelésére ezeknél a szerveknél.

“Egy ilyen eset ugyanis nem történhet meg következmények nélkül”

— fogalmazott. A tényfeltáró újságírók megfigyelése és lehallgatása csakis a legsötétebb diktatúrákban szokás — véli a politikus.

 

Aki egy külföldön vásárolt kémszoftverrel figyelteti meg saját állampolgárait, az a hazát árulja el — emelte ki Vadai Ágnes.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top