Politika

Válaszokat követel az ellenzéki szövetség: Ha nem kapnak, azt beismerő vallomásnak tekintik

nyugatifeny.hu

Közösen állt ki az ellenzék a megfigyelési botrány ügyében.


Közleményt adott ki az ellenzéki összefogás a fideszes lehallgatási botrány fejleményeire reagálva pénteken.

 

Az ellenzék olyan súlyos kérdésekre vár választ a kormánytól, mint hogy ki adott engedélyt újságírók megfigyelésére, Orbán Viktor tudott-e erről, illetve jelenleg is zajlanak-e lehallgatások.

 

Közleményükben azt írják: amennyiben kérdéseikre nem kapnak választ, azt

beismerő vallomásnak tekintik.

“A NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG KORMÁNYPÁRTI TAGJAI NE AKADÁLYOZZÁK AZ IGAZSÁG KIDERÜLÉSÉT!


Mint ismeretes, az elmúlt napokban a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legkomolyabb lehallgatási botrányára derült fény, amely hatalmas felháborodást váltott ki a magyar társadalomban.

A tizenhét ország tényfeltáró újságíróinak összehangolt oknyomozó munkájával felderített információk Magyarország vonatkozásában arra a következtetésre jutottak, hogy az Orbán-kormány több száz magyar állampolgárt – köztük független újságírókat, ellenzéki politikusokat, üzletembereket, ügyvédeket – figyelhetett meg, hallgathatott le.

Az ügyet felderítő újságírók közölték azt is: mindez a megfigyelt személyek mobiltelefonjára telepített, Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel történhetett meg.

A lehallgatási botrány kirobbanását követően az Orbán-kormány miniszterei

egymásnak ellentmondó, mismásoló nyilatkozatokat adtak,

nem cáfolva a Pegasus alkalmazását.

Ennek nyomán a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János jövő hétfőre összehívta a testületet, tisztázandó a súlyos, példátlan kémbotrány állításait, magyarázatot várva a megjelent információkra. Két miniszter, Pintér Sándor és Szijjártó Péter jelezte is, hogy zárt ülésen ugyan, de hajlandóak a feltett kérdésekre válaszolni.

Ez nyilvánvalóan komoly jelentőséggel bír az igazság felderítésében. Fontos, hogy a magyar állampolgárok megfelelő válaszokat kapjanak az eddig felvetődött kérdésekre, ahogyan elengedhetetlen annak megállapítása,

történt-e bárminemű visszaélés az Orbán-kormány részéről.

Válaszokat várunk az alábbi kérdésekre:

❓ Megvásárolta, illetve használta-e valamelyik hazai szakszolgálat a Pegasus nevű megfigyelőprogramot?

❓ Adott-e engedélyt az Orbán-kormány jelenlegi igazságügyi minisztere vagy valamelyik hivatali elődje újságírókkal, ellenzéki politikusokkal szembeni titkos információgyűjtésre?

❓ Adott-e engedélyt Varga Judit beosztottja, Völner Pál parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes újságírókkal, ellenzéki politikusokkal szemben történő titkos információgyűjtésre?

❓ Tudott-e Orbán Viktor arról, hogy független újságírókat, ellenzéki politikusokat, üzletembereket és ügyvédeket hallgattak le az elmúlt években Magyarországon?

❓ Jelenleg is tartanak-e a lehallgatások?

Ezúton felszólítjuk a parlamenti bizottság kormánypárti tagjait, hogy ne akadályozzák az igazság kiderülését, és menjenek el a Nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésére!

Ha ennek nem tesznek eleget, akkor azt

beismerő vallomásnak értékeljük,

ennek nyomán vállalniuk kell a felelősséget.


DK
Jobbik
LMP
Momentum
MSZP”

Párbeszéd”

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top