Politika

Pintér elment a Pegasus-ügyről tartott ülésre: Valószínűleg az egész nemzetbiztonsági bizottságot átverte a kormány

nyugatifeny.hu

Behúzták őket a csőbe a kémprogrammal kapcsolatban.






Pintér Sándor jelen volt a nemzetbiztonsági bizottság Pegasus-ügyben tartott zárt ülésén, de a Fidesz elintézte neki, hogy ne kelljen megszólalnia — írta meg hétfőn a Telex.

 

Az ülést a jobbikos Stummer János hívta össze, a bizottság kormánypárti tagjai azonban nem voltak jelen, így a bizottság határozatképtelen volt. Emiatt aztán nem fogadhattak el napirendet, Pintérnek pedig így

nem kellett válaszolnia azokra a kényelmetlen kérdésekre,

amelyekkel kapcsolatban az összes kormánytag félrebeszél egy teljes hete.

 

Ilyen kérdés lett volna például, hogy valóban bevásárolt-e a kormány a Pegasus-szoftverből, illetve használta-e azt újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek esetében.

 






Pintér korábban többször is azt hangoztatta, hogy a bizottság hétfői ülésén hajlandó válaszolni a felmerülő kérdésekre, noha a Fidesz nem támogatta a bizottság összehívását.

 

A lap felhívja a figyelmet, hogy a nemzetbiztonsági kabinet olyan javaslattal fordulhatott a nemzetbiztonsági bizottsághoz, amelyben a közbeszerzési eljárás alóli mentesítést kérik valamilyen eszköz beszerzéséhez.

 

Az ilyen mentesítésekről a bizottságnak kell döntenie, így aztán az is előfordulhat, hogy a Pegasus szoftver megvásárlására maga a bizottság adott tudtán kívül engedélyt.

 

Most visszamenőleg átnézik az összes ilyen kérést, amelyek csak néhány mondatosak és nem mindig egyértelmű, hogy miről szólnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top