Politika

Már a Fidesznek is ciki a sümegi polgármester — 120 millió forintot kell visszafizetnie az államkasszába

nyugatifeny.hu

Nagypályás lehet, ha már a Pénzügyminisztérium sem bírta nézni.


Olyan súlyos jogsértéseket állapítottak meg két, uniós támogatásból finanszírozott sümegi beruházásnál, hogy a Pénzügyminisztérium úgy döntött, mindkét esetben visszafizetteti a teljes támogatási összeget a fideszes vezetésű önkormányzattal — írta meg a 24.hu.

 

A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban milliós bírságokat rótt ki a városra, miután korábban vizsgálta a pályázati pénzek felhasználását.

 

Végh László fideszes polgármester bíróságra vitte a Döntőbizottság határozatát, a pert azonban elvesztette.

A Pénzügyminisztérium most több mint 120 millió forint visszafizetésére kötelezte Sümeget,

a polgármester újra perelni akar.

 

Az ügy előzménye, hogy Sümeg korábban 69,9 millió forintos támogatást kapott egy középkori piactér megépítésére. A Tarisznyavár mellett elhelyezkedő piacon kézműves termékeknek szánt árusító helyeket, illetve egy sétányt hoztak létre.

 

A Közbeszerzési Bizottság 2020-ban azt állapította meg, hogy a közbeszerzési eljárás során az önkormányzat nem biztosította a tiszta eljárás feltételeit. Olyan jogsértéseket követtek el, amelyek 100 százalékos forrásmegvonást vonnak maguk után.

 

Végh László polgármester mindeddig nem tájékoztatta a várost ezekről a fejleményekről, a határozatot egy helyi ellenzéki aktivista, Németh Szabolcs szerezte meg és tette közzé,

így értesültek a sümegiek a 120 milliós elvonásról a hétvégén.

 

Németh Szabolcs azt mondta a 24.hu-nak, hogy forrásai szerint nem csak a piac 69,9 millió, illetve a Ramassetter Látogatóközpont 52,3 millió forintos pályázata miatt büntették forrásmegvonással a várost, de a bölcsőde építésére megítélt 77 millióból is vissza kell majd fizetni 20 millió forintot.

 


“A polgármester mutyizásai miatt kiszabott büntetéseknek katasztrofális hatása lehet Sümegre, hiszen a városnak már arra sem volt szabad kerete, hogy egy letelepedni kívánó orvost néhány millió forinttal támogasson”

— fogalmazott Németh.

 

Végh László korábban azzal került a hírekbe, hogy élettársa hamis érettségivel kapott fontos pozíciót az önkormányzatnál.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top