Politika

Botrány: Ásóval csapná agyon az ellenzékieket a fideszes bíró, az OBH elnöke mélyen hallgat

nyugatifeny.hu

Civilizált, európai megnyilvánulás.






Facebook-posztban adott hangot felháborodásának Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő azt kifogásolja, hogy egy tisztségéhez méltatlanul megnyilvánuló bírót nyilvánosan megvédett az Országos Bírói Hivatal elnöke.

 

Hadházy Ákos bejegyzését teljes terjedelmében megosztjuk:

 






Masszívan bevédte az Országos Bírói Hivatal elnöke azt a székesfehérvári bírót, aki nyilvános posztban nevezte kártékony féregnek az ellenzéket és

kinyilvánította a véleményét, miszerint agyon kell minket verni ásóval.

 

Senyei György Barna főbíró “válaszában” nem válaszol arra a kérdésemre, hogy mi a véleménye a kollégája megnyilvánulásáról és

megtagadja a felvilágosítást arról is, hogy indul-e fegyelmi a bíró ellen.

 

(A Bjt 119. paragrafusra hivatkozik, miszerint a fegyelmi eljárás a nyilvánosság kizárásával zajlik. Több szakértőt megkérdeztem, akik egyöntetűen azt erősítették meg, hogy természetesen ez csak magára az eljárás menetére és az eredményére vonatkozik – a megindítás tényéről Senyeinek tájékoztatás kellene adnia)

 

Az OBH elnöke sokat gondolkodott a “válaszon”, de a dolognak legalább annyi haszna von, hogy egyrészt sajnos nem cáfolja, hogy Mórocz György agyon akarná verni ásóval az ellenzéket, másrészt legalább még tisztábban látunk Senyei elkötelezettségéről.

 

Utóbbiról sajnos egyre többet tudunk: a mai napon kinyilatkozta a vezető propagandalapnak, hogy nálunk fantasztikusan függetlenek a bíróságok, másrészt elődje,

Handó Tünde botrányos gyakorlatát védve jogerős bírósági ítéletet támadott meg a Kúrián,

mert ezek szerint helyesnek tartotta, hogy politikai okokból ne nevezzék ki a Fővárosi Ítélőtábla bírójának azt, aki kétszer is a legjobb pályázatot adta be.

 






A nyíltan politizáló bíró bevédése különösen szomorú kontrasztja annak az egészen durva botránynak is, hogy a napokban elbocsátottak egy bírót, miután az Európai Bírósághoz mert fordulni egy törvénysértő bíró rendelet ügyében. A vérgőzös bíró közben megváltoztatta a profilja láthatóságát, de természetesen lementettem azokat.

 

Néhány hasonlóan durva, rasszista, agresszív és nyíltan pártpolitizáló posztja itt látható: https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3837942572983224″

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top