Politika

Hivatalos: Nyilvántartásba vették az első két miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki előválasztáson

nyugatifeny.hu

Dobrev Klára és Jakab Péter már biztosan indul.






Hétfőtől szerdáig két miniszterelnök-jelölti és 69 egyéni képviselőjelölti regisztrációs kérelem érkezett, emellett két jelölőszervezet is bejelentkezett már – közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) a Népszavával.

 

A testület, amelybe mind a hat ellenzéki párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) delegált tagot szerda délután először hívta össze azt az ülést, amin az első körben beérkezett kérelmekről döntöttek.

 

Ha minden irat rendben van, akkor a jelöltet nyilvántartásba veszik, más esetben hiánypótlásra kérik a regisztrálót.

 

Szerdán két miniszterelnök-jeltöltet,

a DK-s Dobrev Klárát és a jobbikos Jakab Pétert és vették nyilvántartásba, valamint eddig 50 egyéni jelölt regisztrációját fogadták el.

 






A testület közölte: elutasító határozatot nem hoztak, de több kérelem hiánypótlásra szorul.

Az ellenzéki előválasztásra július 26-tól, hétfőtől lehet bejelentkezni, ekkor kezdődött ugyanis az előválasztás úgynevezett nyilvántartásba vételi szakasza.

 

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között, a második fordulót október 4–10. között rendezik, online és személyesen is lehet majd regisztrálni és szavazni.

 

Az Előválasztásnak hétfőtől a Facebook-oldala is élesedett, >>ITT<< lehet majd nyomon követni az ezzel kapcsolatos híreket.

(Népszava nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top