Politika

Pegazus-botrány: Orbán lehet, hogy Lázárt és a többi fideszest is megfigyeltette

nyugatifeny.hu

Saját riválisaitól is retteg?


Beszámoltunk róla, hogy a nyilvánosság teljes kizárásával, Lázár János vendégeként Mezőhegyesen járt Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó az elmúlt hétvégén.

 

A Magyar Narancsnak ugyanis egy informátor adta a fülest arról, hogy

“a Ménesbirtok központi épületében, amit mi csak ‘nagyirodának’ nevezünk, a franciáktól visszavásárolt vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is járt szombaton Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó. Lázár Jánossal, a gazdaság kormánybiztosával és feleségével együtt érkeztek, s több helyütt még a terepjáróból sem szálltak ki”.


 

Az Orbán-látogatás –, amelynek célja egyébként nem derült ki — és a megfigyelési botrány kapcsán érdekes elmélettel állt elő a Jelen publicistája.

 

Ónody Gomperz Tamás a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben azt írja:

Teljes mértékben spekulatív felvetés következik. Tényleg nem állítom, hogy így történt, de történhetett így is, ezért miért ne gondoljunk végig egy elméletileg lehetséges teóriát.

Lehetséges, hogy a pegazusos megfigyelési listán arányaiban sokkal kevesebb az ellenzéki és a civil érintett, mint azt az első hírekből sejteni lehet. Egy normális demokráciában a kormány az ellenzékét figyelteti meg, ha éppen visszaél a hatalmával, mert őket érzi veszélyesnek. Van rendes választás, amelyen veszíthet, például.

Ebben az autoriter szlöttyben, amelyben élünk, nincs rendes választás, ezért lehet, hogy a megfigyelési listára sokkal inkább az állampárt emberei kerültek fel, és nem a domesztikált ellenzék tagjai.

Lehet, hogy a hatalom jobban tart a saját oldalon belüli feltörekvőktől, mint Kunhalmi Ágnestől.

Ha így van, mondom ez spekuláció, akkor Lázár János biztosan meg volt figyelve.

 

A pártfőtitkárt nyilván jobban érdekli, hogy mit tervez az utódaspiráns a száműzetésben, mint az, hogy milyen facebook posztot tervez kitenni a Párbeszéd a klímavédelemről.

 

A pegazus azonban lelepleződött, a megfigyelések megrendelője nem tudhatja, hogy mikor kerülnek ki a telefonszámok, köztük Lázáré. Lement gyorsan megelőző jelleggel, ő az uralkodó a kegyvesztett szolgájához azért, hogy lebeszélje a hirtelen mozdulatokról. A látogatásban lévő Canossa-szerű elemek ennek tudhatók be.

 

A gesztus ellenére feltehetően nem felejtette el figyelmeztetni a lehallgatott főminiszterét az egykori kollégiumi szobatársa sorsára, ha esetleg nem a Párt érdekét tartaná szem előtt. Azt is megígérte, hogy minden kínos felvételt letörölnek, becsszó.


 

Persze az is lehet, hogy csak ettek egy lecsót”

– írja Ónody.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top