Politika

Elkaszálták Garancsi István tervét Budakalászon: Nem építhet óriási filmstúdiót a város határában

nyugatifeny.hu

Még a fideszesek sem támogatták az ötletet.






Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott hétfőn Budakalász, ahol a testület egyhangúlag úgy döntött, hogy

nem támogatja a város külterületére tervezett óriásberuházást és nem kezd tárgyalásokat a Market Asset Management Zrt.-vel az építkezés megindításához szükséges településrendezési szerződés megkötéséről, az építési jogok megadásáról

– írja a Magyar Narancs.

 

A döntésről maga az önkormányzat számolt be a honlapján, ahol azt közölték, a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Zrt. áprilisban kereste meg a település vezetését egy filmstúdió építésének tervével.






 

A területet a Gyógynövénykutató Intézet és a METRO áruház mögött nézték ki, amelynek tulajdonosa a GYNK Ingat­lanfejlesztő Zrt.

 

A döntéshozatalban az önkormányzat az építész és tájépítész szakemberek mellett a helyi civil szervezeteket is bevonta, emellett a lakosság véleményét is kikérték az ügyben.

 

Július végén végzet felmérés szerint viszont a lakosok 39 százaléka elutasította a beruházást, 28 százalék hezitált, és 33 százalék támogatta a projektet. Azaz senki nem került fölénybe a kérdés kapcsán, viszont több civil aláírásgyűjtést is kezdeményezett ellene.

 

Budakalászon 2019-ben a 2011 Környezet és Értékvédő Egyesület képviselői kerültek többségbe a képviselő-testületben. A polgármester pedig a szintén az egyesület színeiben elinduló Göbl Richárd lett.

 

Fideszes képviselők mindössze a kompenzációs listáról jutottak be, összesen hárman, a nyolc egyesületi képviselővel szemben.

 

Az ülésen ugyanakkor mindkét frakció tagjai

egyhangúlag nem támogatták a 26 hektáros mezőgazdasági terület átminősítését és beépítését.

 






“Bár Budakalásznak is nagy szüksége lenne a fejlesztési forrásokra,

mi itt és most a társadalom minden szegmensét átformáló klímaváltozást és a zöld szempontok érvényesülését előbbre soroltuk”

– mondta Göbl a szavazás után.

 

(Magyar Narancs nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top