Belföld

Orbán Tucker Carlsonnak: Istentől és a természettől jön, hogy megvédjük Magyarországot

A miniszterelnöknek nem kellett izzasztó kérdésekkel szembenéznie a jobboldali megmondóemberrel szemben, így vígan ecsetelte, hogy Magyarország mindenben a helyes úton jár, a Nyugat pedig nem csupán nem képes ezt belátni, de lassan a keresztény családok is hozzánk költöznek Európa nyílt társadalmaiból.

 




 

Exkluzív interjút készített Orbán Viktorral a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára Magyarországra érkező amerikai tévés megmondóember, Tucker Carlson. A Fox News magát konzervatívnak valló, Donald Trump egykori nézeteit visszhangzó műsorvezetője arra volt kíváncsi, hogy mi az igazság Orbánról, akit állandóan ostoroz a világban a média.

„Magyarország egy kis közép-kelet-európai ország. Nincs tengerészete, nincs nukleáris fegyvere, a GDP-je kisebb, mint New York államé” – vezette fel Carlson a beszélgetést a Fox News nézőinek. „Orbán Viktor viszont hatalmas figyelmet szerzett Magyarországnak Washingtonban, miután személyesen sértette meg az amerikai vezetést azzal, hogy visszautasította a neoliberalizmust, azóta pedig fasiszta diktátorként állítják be a baloldaliak, jóllehet, nyíltan antiszemita pártot támogatnak az ellene folyó küzdelemben” – folytatta, majd megjegyezte, Magyarország sokkal szabadabb, mint Amerika, hiszen nálunk senki nem kerülhet bajba a véleményéért.

Carlson először arról kérdezte Orbán, miért kezelte az EU-tól eltérően a 2015-ös migrációs krízist. A miniszterelnök szerint ez volt az egyetlen logikus döntés: ha valaki illegálisan át akarja szelni az országodat, meg kell nekik mondani, hogy

srácok, megállj.

Mikor pedig Carlson visszakérdezett, hogy ehhez megvolt-e minden joga, Orbán az égre nézett, majd azt mondta:

Persze, ez Istentől és a természettől jön, minden érv mellettünk szólt. Ez a mi országunk, a mi embereink, ami történelmünk, a mi kultúránk.

Orbán szerint nem emberi jog, hogy valakik idejöjjenek egy jó élet reményében, mert ez a „mi földünk.” A miniszterelnök úgy véli, azért ítélték el a magyar kormányt Nyugaton, mert ők egy „új társadalom” fejezetébe léptek, egy poszt-keresztény, poszt-nacionalista világba, ahol a kultúrák keveredését jó dolognak tudják be. Orbán szerint ez nagyon rizikós, és ugyan nem tudjuk a kimenetelét, de elég erős az esély, hogy nagyon rossz lesz. A magyarok ezt nem kockáztatták meg, és ezért nagyon rossz a megítélésem, ezért vagyok Európa fekete báránya – tette hozzá magáról.

Ezután Orbán kijavította Carlsont, hogy nem százezres, hanem milliós nagyságrendű migránst engedett be Angela Merkel Németországba, amikor a megmondóember arról kérdezte, milyen hatással volt a németekre az elmúlt hat év. Orbán nevetve azt felelte, hogy a diplomáciában jól kell viselkedni, ezért csak azt tudja mondani, hogy megkapták, amit megérdemeltek, és nem akarja ennél jobban kategorizálni a történteket.

Hogyan jutottunk el onnan, hogy a 80-as években Amerika szájtátva figyelte a rendszerváltás alatt Orbánt, oda, hogy Joe Biden a választási kampányában totalitariánus banditának hívta? – kérdezte Carlson. A miniszterelnök szerint amikor ilyen kommenteket kap Magyarországon, akkor csak azt a kérdést teszi fel magának,

ki ez a csávó?

Nyilván, az amerikai elnökről beszélünk, de akkor is egy olyasvalaki kritizál, aki nem ismeri a nyelvünket és korlátozott tudása van Magyarországról, ez pedig minden magyart személyesen sért, folytatta Orbán. „Ettől függetlenül az Egyesült Államokkal tisztelettudóak maradunk, hiszen jók a kétoldalú kapcsolataink a védelem és gazdaság terén is.”

Orbán szerint a liberálisok, így Joe Biden problémája is az vele,

hogy ennyire sikeres.

„A magyar és lengyel modell gazdaságilag, politikailag, kulturálisan és demográfialiag is sikeres, és ez fáj a liberálisoknak. Az alapja ennek viszont merőben más, mint a nyugaton. A liberálisok nem akarják elfogadni, hogy a világukon belül létezik egy nemzeti-konzervatív opció, amely sikeresebb. Ezért kritizálnak minket; nem ellenünk, hanem magukért harcolnak” – mondta a miniszterelnök.

„És akkor milyen az, hogy az amerikai vezetés egy olyan koalíciónak szurkol, amelyben volt kommunisták és antiszemiták fognak össze?” – tette fel a kérdést Carlson. Orbán szerint pár évvel ezelőtt még lehetetlennek tűnt, hogy pont egy ilyen csapat szálljon szembe egy, Amerikát, Izraelt, a Nyugatot és a NATO-t támogató kormánnyal. Úgy látja, nem azzal van a baj, hogy a hatalomra kerülésért összefognak a pártok, hanem azzal, hogy a nemzetközi közösség ezt így elfogadja.

Arra a kérdésre, hogy ez a fajta távolodás Magyarország és a Nyugat között hova vezethet, Orbán úgy reagált, hogy Közép-Kelet-Európába országaiban a magyar kormány nézetei nagyon hangsúlyosak, amíg nyugaton azzal küzdenek, hogy a társadalom jó részének nem tetszenek a nyílt társadalmak. Kiemelte, hogy Olaszország „küzdelmei”, jó nyomát adják annak, hogy akár a nyugaton is bekövetkezhet a konzervatív fordulat. „Az esély ott van, csak egyelőre nem vagyunk elég szervezettek nemzetközileg.”

Amikor Carlson arról akart beszélni, hogy Budapest a központja-e az efféle gondolkodásnak, Orbán azonnal elterelte a témát, és a V4-es kooperációról kezdett magyarázni, valamint arról, hogy keresztény családok szép számmal érkeznek Magyarországra, mert a közbiztonság és a jólét nem adott a Nyugaton. Orbán szerint

új migrációs hullám jön Európában: a keresztények és a konzervatívok Kelet felé fogják venni az irányt.

Carlson arra is kitért, hogy Orbán – Trump és Netanjahu bukásával – elvesztette az amerikai és izraeli szövetségeseit. A miniszterelnök úgy fogalmazott, balszerencsés helyzetbe kerültünk, mert a két elnök személyesen és politikailag is jó barátja volt a magyaroknak, ez pedig kihívást jelent e pillanatban.

Utolsóként azt a kérdést kapta Orbán, hogy aggódik-e, hogy a jövő évi választásokat nemzetközi beavatkozás fogja megzavarni. A miniszterelnök azt mondta,

nem aggódunk, hanem felkészültünk, tudjuk, hogy ez fog történni.

Orbán szerint a nemzetközi baloldal támadást fog indítani, amire Carlson kontrázott, hogy szerinte az amerikai kormány is rajta lesz a dolgon. A miniszterelnök azzal zárta, hogy az amerikaiak is rá fognak jönni, hogy ami Magyarországon történik, az a magyarok dolga, és még a „balliberális kormánynak is jobb, ha egy erős és sok ember által támogatott kormánya legyen Magyarországnak, mintha egy új vezetés destabilizálná a helyzetet. Egy tűrt, de biztos kormány jobb, mint egy kedvelt, de bizonytalan” – zárta sorait Orbán.

Tucker Carlson a végén nevetgélve foglalta össze a hallottakat: “Nem kell végignézni, ahogy egy ország összeomlik, nem kellenek olyan vezetők, akik utálják az ott élőket és megosztják a társadalmat; akik rontják az ország helyzetét, kinyitják a határokat, felerősítik a bűnözést, és akik embereket kényszerítenek arra, hogy az utcán éljenek és drogozzanak.”

A videó itt megnézhető:

 

 

 

 

 

forrás: hvg.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top