Politika

Súlyos nyomokra bukkant Hadházy Ákos: Így fonódik össze a politika és az egyház Borsodban

nyugatifeny.hu

Neofeudalizmus, 2021.


A fideszes családi kötelék miatt kaphatott pénzt a hernádkaki református gyülekezet Hadházy Ákos szerint. A független képviselő vasárnapi bejegyzésében azt írja:

 

Sajnos csak most tudtam meg: Hernádkak református lelkésze a fideszes képviselő , Csöbör Katalin fia. Ez több dolgot megmagyaráz és több kérdést is felvet. Ez az a gyülekezet, amelyik 190 milliók kapott egy mini bölcsődére, amiből 98 milliót már két éve kifizettek, de bölcsőde még sehol és ahol párhuzamosan 50+40 milliót kapott a kis gyülekezet családi védőhálóra és közösségteremtésre.

A családi kötelék megmagyarázza, hogy a lelkész miért vett részt Koncz Zsófia kampányába,

miért árulnak a parókián olcsó krumplit. És miért ír ki olyan posztot, hogy a VB focimeccsen nem volt semmilyen rasszizmus és csak azok állítanak ilyet, akik még több bevándorlót és még több meleg aktivistát szeretnének látni és porrá akarnak bennünket zúzni.

 


A családi kötelék miatt viszont sokkal komolyabban meg fogom nézni azt a két projektet, amit többnyire a bullshit generátorral szoktak megtölteni. Erre itt is megvan a gyanú.

 

Egyrészt a projektek leírása tele van ilyen mondatokkal: >>A fiatalok családi életre való felkészítése céljából tréningek kerülnek megtartásra a projekt keretében, emellett illetve párkapcsolati, házassági tanácsadás, valamint önismereti tréning is lebonyolításra kerül.

 

A gasztronómia és az egészséges táplálkozásra ösztönzés témájában, valamint kézműves workshopok alkalmával is új ismereteket szerezhetnek a jelenlévők. Konfliktus-kezelési tréninget szerveznek, annak érdekében, hogy a párkapcsolatokban felmerülő problémákat hatékonyan tudják megoldani az érintettek.<<

 

Nos, a gyülekezet honlapján semmi ilyennek nincs nyoma, bár itt -szemben sok kamu egyesülettel- legalább volt néhány rendezvény. Ezek viszont első és második ránézésre is nehezen fedik le a 90 milliót:

– két templomkert fesztivál, egyik Kasza Tibor sztárvendéggel
– három gyerektábor a parókián, de itt részvételi díjat kértek a résztvevőktől (csak az előleg 4000 forint volt)
-két gyülekezeti kiràndulás (Parlament és Lilafüred) de a busz költségét is a résztvevők fizették
– húsvétkor, karácsonykor, pünkösdkor arcfestés, légvár, kézműves foglalkozások.
-olcsó krumpli vásár a parókián

A lelkész úr amúgy alpolgármester, a gondnok pedig polgármester,

a fenti lélekemelő rendezvények nyilván ugyanolyan jót tesznek a választási esélyeknek, mint az összes többi EU-s pénzből fizetett falubuli, amiket máshol önkormányzati pénzből finanszíroznak.


 

A fentiek miatt hivatalosan is kérni fogom a “családi védőháló” és a “civil közösségteremtés” programok kifizetésének listáját. Az egész történet viszont már így is

nagyon sok mindent megmutat az EU pénzek felhasználásáról a falvainkban.

(Hadházy Ákos/Facebook) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top